05.10.2010

Ministrul Mediului si Padurilor in vizita la digul de la Saucesti

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a efectuat astazi, 5 octombrie 2010, o vizită oficială în judeţul Bacău. Programul delegaţiei a inclus vizita la digul de la Săuceşti afectat de inundaţiile din vara acestui an, precum si o intalnire cu reprezentantii autoritatilor locale si ai institutiilor subordonate MMP.

Ministrul Borbély s-a declarat multumit de stadiul realizarii lucrarilor si a felicitat constructorul
SC LESCACI COM SRL Negresti Oas pentru modul in care decurge executia.

In urma inundatiilor din acest an, Administratia Bazinala de Apa Siret Bacau a propus executarea unui dig pentru apararea impotriva inundatiilor a tronsonului Serbesti (comuna Saucesti) – Holt (comuna Letea Veche), judetul Bacau. Lucrarea a fost aprobata, iar Guvernul Romaniei a alocat pentru realizarea ei, prin HG 638/2010, suma de 25 milioane lei, dintre care 14 milioane in 2010 si 11 milioane in 2011.
Lucrarea consta in indiguiri pe o lungime de 15.750 metri lineari, consolidari de mal pe o lungime de 1.710 metri si corectari de albie minora pe o lungime de 1.310 metri. Digul este executat din pamant compactat, cu inaltimea medie de 2,18 m si latimea coronamentului de 4 m.

In acest moment se lucreaza la finisaje pe tronsoanele Serbesti, Siretu, Schineni si Saucesti (amenajarea taluzelor si transportul pamantului vegetal) si la umpluturi in zona Holt. De asemenea, se lucreaza la taierea de cot din zona Serbesti, urmand a se realiza o alta taiere de cot in zona Schineni.
Desi finantarea este pe doi ani, lucrarea se va finaliza pana la sfarsitul acestui an. Pentru aceasta a fost nevoie de un ritm de lucru sustinut, constructorul suplimentand numarul de utilaje.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin