17.06.2011

Semnare contract execuţie Sală Polivalentă

Sala Polivalentă din Bacău va avea o capacitate de 6.000 de locuri, cu posibilitatea extinderii numărului de locuri până la 8.000. Aceasta va fi construită în cartierul CFR, în zona străzilor General Ştefan Guşe – Constanţei – Tineretului. Valoarea contractului este de 58.156.935 lei, iar durata de execuţie este de 24 de luni. Amplasarea Sălii Polivalente în această zonă demonstrează încă odată preocuparea administraţiei locale pentru dezvoltarea oraşuli şi pe axa Est – Vest, accesul în zonă urmând să se facă rapid, prin Pasajul Rutier Subteran, în zonă funcţionând şi Centrul de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov”. Sala Polivalentă va fi multifuncţională, pe lângă competiţiile specifice sporturilor de sală aici putând fi organizate şi activităţi de recreere, spectacole etc.

Primarul Municpiului Bacău, domnul Romeo Stavarache, a semnat astăzi contractul de execuţie al viitoarei Săli Polivalente, împreună cu reprezentanţii consorţiului care au câştigat licitaţia organizată în acest sens. Lucrarea va fi executată de către un consorţiu format din asocierea dintre două firme cu vastă experienţă în domeniu, Polimex Mostodal din Polonia şi Instakon Oy din Finlanda. Licitaţia pentru desemnarea câştigătorului a fost deschisă, internaţională, anunţul fiind publicat şi în Jurnalul Uniunii Europene.

„Foarte important pentru noi este ca această lucrare să fie o lucrare de referinţă, iar Municipiul Bacau va avea cu siguranţă un cuvânt de spus in lumea sportului. Mişcarea sportivă este din ce în ce
mai puternică în Bacău, oraşul are un cuvânt din ce în ce mai greu în lumea sportului şi sunt convins că performanţele pe care echipele băcăuane le vor obţine vor fi din ce în ce mai mari şi vor atrage mii de băcăuani la spectacolele sportive.
Licitaţia internaţională, publicată şi în Jurnalul Uniunii Europene, ne-a dat posibilitatea să avem, în Bacău, o asociere de două firme foarte puternice din Europa. Firma de execuţie are circa 10.000 de angajaţi şi în acest moment construieşte trei stadioane în Polonia pentru Campionatul European de fotbal din 2012”, Romeo Stavarache, primarul Municipiului Bacău.

Cele două societăţi care formează consorţiul care va construi Sala Polivalentă din Bacău au în portofoliul de activităţi proiectarea şi construcţia mai multor edificii de acest gen, dintre care amintim patinoare multifuncţionale în Regensburg, Germania, în Imatra şi Leppovaara, Finlanda, patinoare cu capacităţi cuprinse între 1.500 şi 5.500 de locuri, precum şi mai multe complexe sportive multifuncţionale în Polonia. În prezent, cele două societăţi sunt implicate şi în construcţia şi modernizarea unor stadioane din Polonia, ţară care, împreună cu Ucraina, va găzdui Campionatul European de fotbal din 2012.

2 comentarii:

  1. Salut, stii cumva cine a proiectat Sala polivalenta? Ma refer la firma de arhitectura.

    RăspundețiȘtergere
  2. E facut cu credite? Ce dobanzi? La ce banci? Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin