10.06.2011

Centrul pentru varstnici Dr. Stefan Ciobanu implineste noua ani

Vineri 10 iunie, Fundatia de Sprijin Comunitar imbraca din nou haine de sarbatoare. Centrul de zi pentru persoane varstnice “Dr. Stefan Ciobanu” implineste noua ani de activitate, noua ani dedicati persoanelor varstnice din Municipiul Bacau. Timp de noua ani centrul s-a consacrat ca un loc in care cei trecuti de varsta pensionarii si-au gasit o a doua casa, legand prietenii, retraind o a doua tinerete impreuna cu colegi de generatie. Centrul a devenit cunoscut si pentru serviciile oferite cu profesionalism de asistentii sociali si medicali sau de kinetoterapeuti, devenind un reper de calitate pentru centrele de zi adresate varstnicilor din Bacau.

In anul 2010 in cadrul centrului au primit servicii specializate de consiliere individuala si de grup, socializare,
recuperare (Kinetoterapie, terapie ocupationala, aerobic,) si asistenta medicala, nu mai putin de 168 de beneficiari din Municipiul Bacau. Pe langa aceste activitati zilnice centrul gazduieste si o serie de evenimente speciale ocazionate de sarbatori nationale sau religioase, evenimete culturale sau pur si simplu serbarea zilelelor de nastere ale celor care si-au gasit aici o a doua familie.

Si pentru ca beneficiarii centrului vor ca acest moment de sarbatoare sa ramana in memoria tuturor bacauanilor au pregatit un eveniment la care au placerea sa-i invite pe toti colaboratorii si partenerii FSC, dornici sa afle mai multe despre centru si cei ce se bucura de serviciile de aici. Astfel in cursul zilei de vineri, intre orele 12:00-18:00 se va organiza Ziua Portilor Deschise, in cadrul careia beneficiarii si personalul au pregatit cateva momente speciale. Va fi o zi deosebita cu momente artistice diverse si concursuri pe teme culinare, in care juriul va fi format chiar din invitatii centrului. Momentul cel mai important al zilei este reprezentat de expozitia florala, pentru care beneficiarii au pregatit ghivece deosebite cu flori si aranjamente florale spre incantarea vizitatorilor. Expozitia nu are doar rol ornamental, ci urmareste un obiectiv extrem de nobil. Toate ghivecele si aranjamentele sunt destinate vanzari, din banii stransi urmand a se achizitiona materiale de incontinenta (pampers) pentru batranii ingrijiti la domiciliu de echipele FSC.

“Asteptam alaturi de noi, autoritati locale dar si simpli cetateni pentru a le arata ca tanar poti fi la orice varsta daca stii traiesti. Asteptam deasemenea cat mai multi vizitatori si cumparatori la expozitia de flori, pentru a strange banii necesari achizitionarii de pampers pentru adulti, pentru batranii imobilizati la pat pe care ii ingrijim. Organizatia noastra cheltuie lunar minim 5000 de lei numai pe aceste materiale de incontinenta, pe care le oferim apoi gratuit asistatilor de la domiciliu. Orice sprijin financiar ne este de mare ajutor pentru a fi alaturi de cei care se zbat in suferinte, cumplite de multe ori.” Gabriela Achihai, presedinte FSC.
Invitam asadar bacauanii sa viziteze centrul de zi Dr. Stefan Ciobanu, vineri intre orele 12-18, pentru a cunoaste serviciile oferite aici si pentru a oferi o mica contributie la sustinerea serviciului de ingrijire la domiciliu, de care beneficiaza anual aproximativ 500 de persoane din Bacau.

Ionut Chirita,
Coordonator Fundraising & PR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin