24.05.2013

In premiera nationala, lansarea ADN-ului artificial in Bacau

Oficialitati, autoritati, presa si mediul privat au fost astazi la Centrul de Afaceri si Expozitii din Bacau, pentru a fi alaturi la o premiera nationala, lansarea ADN-ului artificial.

Adjunctul Sefului Politiei Romane, chestorul Gheorghe Popa a apreciat produsul inovativ.
„Dacă un spărgător este marcat cu spray-ul cu ADN şi relevat sub lumină ultra-violetă de poliţie, poate fi corelat 100% de o singură locaţie”, a explicat Maurits Dohmen, reprezentantul producătorului.

Seful firmei de paza Azia Security Sistems, Ion Neculcea, cel care a adunat intreaga lume la masa discutiilor, a declarat ca in Occident ADN-ul artificial este folosit cu succes în lupta împotriva infracţionalităţii şi este considerat probă în instanţă. Folosirea ADN-ului artificial în ţări precum Olanda şi Anglia a avut ca rezultat scăderea numărului de spargeri şi intrări prin efracţie cu peste 30%. ADN-ul artificial este folosit cu succes în bănci, instituţii publice, şcoli, benzinarii, magazine, în general în obiective care necesită un grad ridicat de supraveghere
Un dispozitiv pulverizeaza asupra  hotului o solutie care conţine particule minuscule, detectabile doar la miscroscop, și inscriptionate cu numere unice, la fel ca si ADN-ul.
În timpul unei spargeri, sistemul se va declanşa automat, iar când hoţul va vrea să iasă, spray-ul va fi pulverizat, şi aşa va putea fi identificat mai târziu de către poliţie.
ADN-ul sintetic are cod unic pentru ficare utilizator. Există și sub forma de gel, care poate fi utilizat pentru recunoaștere și recuperarea obiectelor care ar fi furate.
Gelul conţine mini-particule de ADN sintetic personalizat. Cu acesta se marchează obiectele de valoare de la dumneavoastă din casă. 
 
GALERIE FOTO



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin