07.05.2013

1 miliard de lei pentru „Natură şi handicapuri fără frontiere”

 Douăzeci şi unu de elevi din Franţa, coordonaţi de trei profesori de la Lycée Professionnel Agricole Cahors le Montat, se vor afla în perioada 7-18.05.2013 printre elevii şi cadrele didactice de la Colegiul „Grigore Antipa” Bacău, pentru derularea unui proiect bilateral cu finanţare europeană Comenius, intitulat „Natură şi handicapuri fără frontiere”, coordonat de profesor de limba franceză, Ţârdea Diana. Aceasta este deja a doua mobilitate care se derulează la Colegiul„Grigore Antipa” Bacău în cadrul proiectului.

 În această perioadă, elevii francezi vor fi prezenţi la ore de curs, stagii de practică la agenţii economici
parteneri instituţiei băcăuane, vizite de studii (la Târgu Ocna şi la Slănic Moldova), excursii tematice şi numeroase activităţi extracurriculare.

 În cadrul acestor acţiuni, elevii realizează diferite studii, dezbateri, problematizează şi propun soluţii concrete în domeniul amenajării spaţiilor publice pentru primirea persoanelor în situaţie de handicap. În proiect sunt implicaţi nu doar elevii participanţi la mobilităţi, ci toţi elevii celor două instituţii partenere precum şi comunitatea locală.

Valoarea totală a grantului este de 24.000 de euro. Banii sunt primiţi de la Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Este primul proiect obţinut pe aceasta axă la Colegiul„Grigore Antipa” Bacău, dar echipa pedagogică băcăuană speră să fie acceptată şi în proiecte viitoare de acest tip. Următoarele două mobilităţi se vor derula în Franţa, în luna octombrie 2013, respectiv mai 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin