01.06.2011

De 1 Iunie FSC va serba peste 600 de copii in intreg judetul Bacau

Ziua de 1 Iunie, ziua cand sarbatorim inocenta si jocul, zambetul curat si puritatea sufleteasca, trebuie sa fie sarbatorita asa cum se cuvine de toti copiii indiferent de statutul social, indiferent daca s-au nascut intr-un oras prosper sau intr-un catun uitat de lume. Din acest motiv Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau a pregatit evenimente speciale pentru toti copiii din cele 5 comunitati unde functioneaza centrele educationale “Clubul cu Lipici”. Peste 600 de copii din Bacau (Scoala Dominita Maria), Stanisesti (sat Slobozia Noua), Vultureni (sat Godinesti), Motoseni (sat Fantanele) si Podu Turcului vor avea parte de distractie si voie buna sau vor prezenta parintilor si colaboratorilor apropiati ai FSC, momente artistice
deosebite pregatite in cadrul cluburilor educationale. Astfel la Podu Turcului vor fi organizate jocuri, concursuri si mini – spectacole chiar in curtea centrului pentru a permite participarea a cat mai multi copii din vecinatate. Activitatile au fost pregatite si se vor desfasura cu sprijinul a cativa voluntari de la Liceul din Podu Turcului.

Clubul cu Lipici din Slobozia Noua se va pregati sa-i intampine atat pe proprii beneficiari cat si un grup de vizitatori din satul invecinat, Slobozia. Acestia, insotiti de profesorii lor, vor vizita Clubul cu Lipici pentru a afla mai multe despre activitatile educative din cadrul centrului. Cei mici se vor cunoaste mai bine si se vor bucura de jocurile si activitatile pregatite de gazdele evenimentului, in timp ce profesorii vor avea un schimb de experienta cu echipa de educatori a FSC pentru a afla mai multe despre metodele educative si activitatile extrascolare desfasurate in cadrul Clubului cu Lipici. Ziua se va incheia cu o excursie in grup a copiilor in cadrul careia va fi vizitat schitul de maici din vecinatatea satului Slobozia Noua.

La Motoseni evenimentul principal se va desfasura pe 3 iunie si va fi dedicat atat zilei de 1 Iunie cat si Zilei Internationale a Mediului. In acest sens copiii, asistati de educatorii de la centru, au pregatit o parada a costumelor din materiale reciclabile, o expozitie cu obiecte ornamentale facute din materiale reciclabile si un spectacol muzical. Vor fi invitati sa participe atat parintii beneficiarilor cat si profesori si autoritati locale.
Evenimentul principal al zilei va fi organizat insa la Bacau unde, in parteneriat cu Scoala Domnita Maria va fi pregatita o zi cu totul speciala atat pentru beneficiarii FSC din cartierul Tache, cat si pentru ceilalti copii din scoala. Aproape 300 de copii vor fi invitati maine, incepand cu ora 10:00, cand in curtea scolii si in cateva sali de clasa vor fi organizate jocuri, concursuri, momente amuzante si multa distractie. Astfel, in functie de varsta si de preferinte, copiii vor participa la un concurs de sah, mini-circuit de gimnastica (aparate de gimnastica, parasuta si mingi gonflabile, caracatita, elasticul), face painting si baloane modelate, o inedita parada de constume cu tema personaje din desenele animate, concursuri sportive distractive, concurs de desene pe asfalt, cu tema prima zi de vara, intrecere pe role, trotinete, skeateboard-uri, biciclete.

Toate aceste activitati au fost pregatite de voluntarii FSC si profesorii scolii. Vor oferi premii si cadouri copiilor care se vor remarca in timpul acestor activitati sponsorii evenimentului: Sister’s Grill, 4 Star Pizza, Librariile Alexandria. Deasemenea Cofetaria Corso va oferi platouri cu prajituri care vor fi oferite copiilor din toate cele 5 centre.

Copiilor de la Centrul Mozaic din Bacau le-a fost pregatit si un foarte frumos cadou de ziua lor. Sambata pe 4 Iunie, FSC impreuna cu voluntarii de la BRD Bacau le vor oferi celor mici o excursie de o zi in judetul Neamt, care va cuprinde opriri la Cetatea Neamtului, Humulesti, rezervatia de zimbri Vanatori-Neamt si manastirile Varatec si Agapia. Aceasta excursie este posibila gratie sprijijinului orferit Centrului Mozaic de angajatii BRD Bacau in cadrul programului intern de donatii salariale Schimba un Destin. Da valoare unei vieti.

De-a lungul timpului conceptul educational “Clubul cu Lipici”s-a dezvoltat si a ajuns sa ofere servicii educationale complexe, adecvate tuturor categoriilor de varsta, de la gradinita pana la liceu. Actiunile speciale de 1 Iunie ca si cele de Craciun sau Paste sunt menite sa rasplateasca eforturile copiilor si sa-i motiveze suplimentar pentru a invata mai bine, a fi mai interesati de educatie si pentru a frecventa activitatile Cluburilor cu Lipici. Rezultatele acestui proiect sunt recunoscute pe plan national, nu mai departe de anul trecut Clubul cu Lipici aducand FSC titlul de ONG-ul anului in educatie in Romania, in cadrul Galei Premiilor in Educatie.
Pentru a putea organiza actiunile de 1 Iunie am primit sprijin din partea a mai multi sponsori si sustinatori ai organizatiei. Le multumim tuturor si in special voluntarilor de la BRD Bacau care, pe langa excursia oferita, din donatii proprii, copiilor de la Mozaic, au strans jucarii, carti si bani pentru a oferi si celorlalti copii asistati de FSC cadorui frumoase de ziua lor.” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)


Ionut Chirita,
coordonator PR, Fundatia de Sprijin Comunitar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin