01.03.2015

Asociatia Parintilor pentru Ora de Religie in Bacau

In primul rand as dori sa le multumesc profesorilor mei de religie, incepand de la scoala generala si pana la liceu. Si imi cer scuze in numele statului pentru situatia ingrata in care sunt pusi, cu stresul si rusinea nesigurantei create.

Sala Teatrului Municipal Bacovia a fost plina de parinti, oameni de cultura, preoti, profesori de religie cu scopul de fi alaturi la infiintarea Asociației „Părinți pentru Ora de Religie”. Moderator a fost Romeo Mosoiu, (vicepresedintele asociatiei ) care este si consilier al Ministrului Educatiei, Tineretului si Cercetarii. Pe Robert l-am mai intalnit la lansarea TEDx Bacau.


Ca să înţelegem puţin amploarea acestei mişcări, din aceasta asociatie fac parte vedete, oameni de cultura, jurnalisti, actori, dintre care amintim pe Dorel Vişan, Dan Puric, Manuela Hărăbor, Daniel Buzdugan, Mihai Coadă (Nelu de "La Bloc"), Anca Sigartău sau pe Sofia Vicoveanca, Vlad Miriţă (tenor) ori pe surprinzătorii Mihai Georgescu (Miţă de la "Bere Gratis") şi Connect-R pe Andrei Pleşu, Ana Blandiana, Teodor Baconschi , jurnalista Liana Stanciu (preşedinte APOR), Alexandru Căutiş şi Oana Stănciulescu, sportivi precum Elisabeta Lipă şi mulţi, mulţi alţii.


În partea a doua a lucrărilor s-a stabilit comitetul de conducere al filialei APOR Bacău. Acesta este formată din Adrian Jicu (profesor universitar) - preşedinte, Rotaru Cristina, Adrian Tuluc și Elena Bilbor (vicepreședinți), Luca Nicolae (secretar), Cucu Elena – cenzor.
Sa incerci sa scoti religia din scoala e ca si cum ti-ai da mama afara din casa. Pentru ca primele ore de scola s-au tinut in biserica. Deci cum adica sa scoti religia din scoala? Cum sa vii tu acum dupa sute de ani de crestinism, la un popor crestin, cu oameni care au murit pentru țară si crestinism, sa scoti traditia si radacina neamului meu. Daca esti nebun te internez, dar nu pot sa-ti accep aberatiile tale, cu vrajeala invelita in democratie.

Tehnic vorbind, religia nu se scoate acum, doar ca trebuie sa ceri expres sa o inveti, pana la o anumita data. Atentie! dar ce se intampla dupa 6 martie? Acesta e doar primul pas. Pe de alta parte spuneti-mi o materie la care ai posibilitatea sa o alegi, de exemplu daca eram nevoit sa semnez sa fac chimie sau matematica, nu stiu daca semnam asa repede.

Încă din primele veacuri de creştinism, s-a constatat că, cu cât o prigoană este mai puternică, cu atât mai mult se întăreşte credinţa! Aşa încât, în duhul mărturisitorilor creştini de-a lungul veacurilor, un singur lucru avem de declarat, esenţialmente, în faţa celor ce ne atacă, într-un fel sau altul, credinţa în Dumnezeu: "Călcaţi-ne în picioare, îngropaţi-ne în pământ, dacă puteţi, dar nu uitaţi un lucru: noi sămânţă suntem!". asa cum scrie si pe Doxologia.


Daca aveti mai mult timp si vreti sa va lărgiți orizontul, ascultati-l pe Parintele Necula de la Sibiu.

Pe parintele Necula l-ati mai vazut in Bacau la sezatorile duhovnicesti de la Biserica Militara „Sf Gheorghe si Eroii Neamului„.

Pe cine incomodează ora de Religie?


Un comentariu:

  1. multumim pt info...


    in presa laica asemenea activitati nu-si au ecoul

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin