13.03.2015

Bani pentru liceeni prin fondul YouthBank

La sediul BRD-Groupe Société Générale, sucursala George Apostu Bacău, a fost lansat Fondul de finanțare YouthBank.

Programul YouthBank este implementat în Bacău de către Fundația Comunitară Bacău, iar la nivel național este coordonat de către Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu BRD- Groupe Société Générale. BRD-Groupe Société Générale susține programul prin dublarea sumei strânse de echipa YouthBank Bacău din care vor fi finanțate proiecte cu impact în comunitate inițiate de liceeni.




Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru
implicarea tinerilor în viața comunității” proiect finanțat prin granturile SEE2009 –2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de75.000 de euro.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Ce este Fondul YouthBank?

În perioada octombrie 2014 – februarie 2015, liceenii din echipa YouthBank Bacău au desfăşurat mai multe activităţi de mobilizare de resurse din comunitatea bacauană. Din banii mobilizaţi astfel a fost creat fondul disponibil pentru această rundă de finanţare. Acest fond este în valoare de 19.000 lei și va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma maximă care poate fi acordată unui proiect fiind de 2000 lei.

Ce finanțăm?

Credem în potențialul tinerilor de a veni cu idei de proiecte revoluționare, idei care să îmbunătățească lumea și care să schimbe mentalități.  Sunt încurajate în special proiectele care identifică, mobilizează și generează  și alte resurse din comunitate.  Proiectele propuse pot acoperi orice domeniu, de la activități sportive, artă, ecologie, la sanătate cu condiția ca activitățile derulate: să raspundă într-un mod inovator unor nevoi identificate la nivelul comunității; să permită obținerea unor rezultate clare, vizibile;  să aibă un impact pe termen lung;  să ofere condiții sigure de petrecere a timpului liber pentru tineri; să fie antrenante și plăcute.    

Cum finanțăm

Pentru a putea solicita finanțare, tinerii trebuie să fie liceeni din Bacău și să facă parte dintr-o echipă (minim 3 persoane) care va fi responsabilă de conceperea ideii de proiect și implementarea acestuia. Este încurajată, în mod special, formarea de echipe mixte de tineri din punct de vedere al etniei și al genului. Formularele și regulamentul de finanțare pot fi descărcate de pe pagina www.bacau.youthbank.ro

Toate propunerile de proiecte primite până la data limită a concursului de finanțare vor fi analizate și evaluate de echipa programului YouthBank Bacău în baza unor criteria de eligibilitate. Proiectele care îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate vor fi acceptate pentru a fi incluse în procesul de selecție. Vor primi punctaje și vor fi finanțate în ordinea punctajului obținut, până la limita epuizării fondului YouthBank.

Cine suntem?

YouthBank este un program de voluntariat ce încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora. YouthBank oferă tinerilor un cadru în care ei să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte.
Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank,

Adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundaiței Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața cmunității prin acordarea de finanțări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale YouthBank în 15 comunități.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, Baraolt, București, Cluj Napoca, Făgăraș, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Reghin, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu Mureș, pe baza unui set comun de principi și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

Calendarul concursului de finanțare

Primirea aplicațiilor 10 martie- 27 martie
Preselecția aplicațiilor 28 martie – 29 martie
Consultanță proiecte 30 martie – 31 martie
Interviuri 1 aprilie – 2 aprilie
Selecția aplicațiilor 3 aprilie  – 4 aprilie 
Anunțarea proiectelor finanțate – 5 aprilie
Perioada de implementare – 12  aprilie- 12 iunie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin