18.03.2015

Eclipsa de Soare din 20 martie 2015 se urmărește și din Bacău

 Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacau invită publicul interesat să participe la observaţii astronomice. În data de 20 martie 2015, se va produce o eclipsă de Soare, vizibilă ca parţială de la noi din ţară.

Eclipsa va începe la ora 10:51, moment în care discul Lunii va începe să acopere încetul cu încetul discul Soarelui. La ora 11:59 se va produce maximul eclipsei, când băcăuanii vor vedea cum 56,7% din discul Soarelui va fi acoperit de discul Lunii. Eclipsa se va sfârşi
la ora 13:08.

 Atenţie! Eclipsa de Soare nu se observă cu ochiul liber întrucât se riscă orbirea. Ea poate fi observată doar prin ochelari speciali de eclipsă, iar în cazul în care observaţiile se fac printr-un instrument astronomic (binoclu, lunetă sau telescop), acesta trebuie să fie protejat de un filtru solar. În condiţiile unui cer senin, eclipsa va putea fi observată printr-un instrument astronomic protejat de filtru solar în aer liber, în curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”, situat pe strada Aleea Parcului, nr. 9.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin