12.12.2013

Un barbat adevarat!

ADRA România lansează o nouă campanie națională împotriva violenței în familie 

După campaniile de succes din anii trecuți, “Îți place să dai? Alege-ți un partener pe măsură!” desfășurată în parteneriat cu campionul mondial Leonard Doroftei și “Ciocu’ Mare” destinată convingerii femeilor care suferă abuzuri să ia atitudine și să anunțe autoritățile, în acest an, ADRA România lansează o campanie inedită, de încurajare a comportamentului pozitiv și de apreciere a bărbaților adevărați care iubesc, prețuiesc și protejează bunul lor cel mai de preț: Familia! 


În acest scop, al aprecierii bărbaților adevărați, a fost dezvoltată în jurul fularului albastru, simbolul acestei campanii, o amplă campanie de comunicare beneficiind de sprijinul a peste 200 de voluntari, 250.000 de

materiale promoționale tipărite, amenajarea a peste 50 de standuri în peste 20 de orașe importante din România, un clip TV dedicat și o promovare susținută în mediul online și mass-media locale și naționale. 

“Ce este un bărbat adevărat? Mai există bărbați adevărați? Cum îi putem aprecia public pe aceștia astfel încât să arătăm că normalitatea arată altfel și că bărbații violenți nu sunt o generalitate? Aceste întrebări stau la baza campaniei din acest an” a declarat Sorin Goleanu, director executiv ADRA România. 

Fularul, gândit ca un cadou ce poate fi oferit Bărbaților Adevărați de către soții, prieteni sau familii, ca simbol al aprecierii și al încurajării comportamentului pozitiv, plin de iubire și respect față de cei apropiați, poate fi comandat direct de pe site-ul ADRA România (www.adra.ro/barbati-adevarati) printr-o donație de doar 20 lei care acoperă strict cheltuielile de producție, ambalare și expediere a produsului.

Campania ADRA România încearcă să se detașeze de trendul victimizării, specifice campaniilor împotriva violenței în familie, și să ofere modalități mai creative și mai eficiente de a lupta împotriva acestui fenomen extrem de răspândit în România. De asemenea, odată cu derularea campaniei sunt oferite și modalități practice de ajutorare a celor afectați de acest fenomen cum ar fi adresa de email ajutor@adra.ro la care cei afectați de violența în familie pot primi ajutor specializat.

Despre ADRA România

Din 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. În mod gratuit, aici se oferă cazare, hrană şi asistenţă medicală de urgenţă femeilor care au reclamat violenţa domestică organelor competente. Serviciile oferite includ şi consiliere psihologică individuală şi de cuplu, asistenţă socială, îndrumare către un jurist, pentru cazurile în care victimele sunt angajate în procese cu abuzatorul.

ADRA România este

Membru al Federației Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND)
Membru al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Protecţia Copilului (FONPC)
Furnizor de servicii sociale acreditat pentru Centru de Consiliere şi Sprijin pentru Victimele Dezastrelor Naturale
Furnizor de servicii sociale acreditat pentru Centru de Informare şi Consiliere pentru persoanele aflate în dificultate

Un comentariu:

  1. Sincer imi place foarte mult cum a iesit materialul insa sincer as vrea sa vad mai mult, poate un scurt metraj de 5-10 minute cu un subiect sugestiv pentru zece minute din viata unui barbat adevarat, sau o zi din viata unui barbat.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin