16.12.2013

Inaugurarea casei sociale de catre ADRA in Judetul Bacau

În cadrul proiectului “În sfârșit acasă” desfășurat de ADRA România în regiunea Moldovei, marti, 17 decembrie 2013, ora 9, va fi inaugurată o locuință socială pentru o familie săracă 
 
Această locuință este destinată familiei Panaite, o familie cu șapte copii, cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, din localitatea Grigoreni, jud. Bacau, a caror mama a murit in luna octombrie anul trecut, în urma cancerului. 

Tatal, un om responsabil și preocupat pentru binele copiilor, a rămas să-și crească singur copii, fiind hotărât, așa cum declara, să muncească chiar si în genunchi, dar să-i țină pe copii împreună și acasă.  Niciodată nu au avut o casă a lor, și ultimul spațiu în care și-au găsit adapostul a fost dispensarul veterinar al fostului CAP din localitate, pus la dispozitie de primărie. Era greu de crezut că din alocația copiilor și din banii câștigați din munca cu ziua, tatăl va reuși vreodată să-și construiască o casă. 

ADRA Romania in colaborare cu voluntari din țară și străinatate (românii din diaspora: Franța, Spania, SUA) a construit o casă frumoasă pentru acești copii, care se bucură acum că, în sfârșit vor avea un loc pe care să-l numescă "casa noastră". 

În ceeași zi, la ora 14:00, ADRA România va inaugura o a doua locuință în această regiune a țării, de data aceasta in localitatea Murgeni, judetul Vaslui.

Această locuință este destinata doamnei Luminita Simion, o mamă care iși crește singură cele trei fete, cu vârste cuprinse între 7 si 16 ani, deoarece a fost nevoită să se despartă de soțul ei datorită violenței domestice la care era supusă, dânsa dar și cele trei fiice. Dupa o perioadă în care a stat în chirie într-o garsonieră din Murgeni, are acum șansa să se mute într-o casă nouă, construită cu multa dăruire de către voluntarii ADRA.

Acest proiect s-a bucurat de sprijinul Primăriei locale, care a oferit o suprafață de teren unde să fie construit acest imobil. Într-un timp destul de scurt, cu ajutorul sponsorilor din România dar și din străinatate( Austria, Spania, Franța), ADRA a ridicat și realizat lucrările de finisaje la aceasta casa. 

Mai multe detalii despre proiectul "In sfârșit acasă" dar și despre alte proiecte sociale ale ADRA România, puteți afla accesând pagina noastră de internet www.adra.ro

"Schimbă o viață și vei schimba lumea!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin