24.12.2013

Grupare infractionala la inchisoare

Membrii unei grupări infracţionale din municipiul Bacău, specializată în săvârşirea de infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, destructurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T. în anul 2007, au fost condamnaţi definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la pedepse cu închisoarea cuprinse între 6 şi 12 ani. La data de 11 decembrie a.c.,
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, prin hotărâre definitivă, condamnarea la 12 ani de închisoare a liderului grupării şi la pedeapsa cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 8 ani ani pentru 6 membri.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea imobilelor şi a celorlalte bunuri mobile asupra cărora s-a instituit sechestru asigurător în cursul urmăririi penale şi a obligat membrii grupării la plata unor daune materiale în valoare totală de 100.000 de euro şi a unei despăgubiri morale în valoare de 50.000 de euro. La data de 12 decembrie a.c.,

Tribunalul Bacău a transmis I.P.J. Bacău 4 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unor membri ai grupării, care au fost cercetaţi în stare de libertate. Poliţiştii au pus în aplicare mandatele privind doi dintre membrii grupării, alţi doi fiind daţi în urmărire pentru sustragerea de la executarea pedepsei cu închisoarea. În fapt, în perioada 2006-2008 ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracţională a unei grupări transnaţionale, specializată în săvârşirea de infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, condusă de H. Ovidiu, din Bacău. 

 Din cercetări a rezultat faptul că membrii grupării au exploatat sexual, atât în ţară cât şi în străinătate, mai multe tinere, printre care şi minore cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Tinerele erau recrutate din licee şi şcoli generale din judeţele Bacău, Neamţ şi Iaşi şi proveneau în general din mediul rural.

 În luna decembrie 2007, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală şi D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat percheziţii domiciliare la membrii grupării şi într-un club de noapte din municipiul Bacău. Ulterior, Tribunalul Bacău a emis pe numele suspecţilor mandate de arestare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Din cercetări s-a stabilit faptul că, în urma activităţii infracţionale, membrii grupării au dobândit sume de bani importante pe care le-au investit în imobile, maşini de lux şi alte bunuri.

 Pe parcursul cercetărilor s-a dispus aplicarea sechestrului asigurător asupra imobilului în care funcţiona clubul de noapte, a cărui valoare este estimată la 350.000 de euro. Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor s-a realizat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale-I.G.P.R. şi Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin