03.12.2013

Marsul Solidaritatii - 3 decembrie 2013

Marti, 3 decembrie 2013, ora 13,00, va avea loc in municipiul Bacau MARSUL SOLIDARITATII-"Pentru ca impreuna sa schimbam destine" cu prilejul Zilei Persoanelor cu Dizabilitati.

Traseul marsului este Parcul Catedralei-Centru-Prefectura si retur. In fata prefecturii voluntarii de la asociatia Eminenta Pro Vranceanu au pregatit un flash-mob prin dans, prin care doresc sa-si exprime solidaritatea cu
cauza persoanelor cu dizabilitati. La actiune vor participa in jur de 500 de persoane (elevi, studenti, voluntari ai mai multor ONG-uri bacauane), toata actiunea desfasurandu-se pe trotuar, in conditii de siguranta, cu bannere si afise cu mesaje de sensibilizare si constientizare a dizabilitatii.

Acest eveniment este organizat de Asociatia Sindrom Down Bacau si integrat proiectului "Sa dam Dovada ca se Poate II" si se vizeaza sensibilizarea opiniei publice asupra dizabilitatii in toate formele ei de exprimare.

Aceasta activitate are ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la acceptarea si drepturile egale ale persoanelor cu dizabilitati, in contextul Anului Cetateniei Europene.

Proiectul„Sa dam dovada ca se poate II” este finantat de Comisia Europeana, prin programul Tineret in actiune ,gestionat in Romania de catre A.N.C.P.D.E.F.P., actiunea 1.2.- Initiative ale tinerilor este implementat in Bacau de catre Asociatia Sindrom Down Bacau. Asociatia Sindrom Down Bacau, infiintata in anul 2007 de parintii si specialisti sustine activitati pentru promovare in comunitate a educatiei  nonformale, de sensibilizare a opiniei publice prin stimularea dialogului civic si solidaritatii sociale, de combatere a stereotipurilor si discriminarii cauzate de conditie genetica speciala sau oricare alta cauza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin