01.04.2013

„Să ştii mai multe, să fii mai bun!” cu sprijinul polițiștilor băcăuani

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vor desfășura, în perioada 1- 5 aprilie, o serie de activități în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Ministerul Educaţiei Naționale, prin intermediul Inspectoratului Școlar al Județului Bacău. Activitățile derulate de polițiști au drept
scop dezvoltarea abilităţilor de protecţie personală în rândul elevilor, părinţilor, cadrelor didactice şi reducerea riscului de a deveni victimă.

 Astfel în zilele de 01 și 02 aprilie a.c. polițiștii vor primi vizita elevilor de clasa a XII-a de la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Bacău, care vor afla ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a urma cursurile școlilor de agenți de poliție sau ale Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București. De asemenea, vor fi dezbătute o serie de teme legate de violența în mediul școlar și cele mai bune metode de prevenire a victimizării minorilor.

 Cu sprijinul Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., Caravana Siguranței Rutiere va fi prezentă în această perioadă atât în municipiul Bacău cât și în alte localități ale județului. Polițiștii vor explica elevilor cum trebuie să acționeze pentru ca drumul lor spre școală sau spre casă să fie unul sigur, care sunt consecințele traversării neregulamentare sau ale alegerii inadecvate a locurilor de joacă. Marți 2 aprilie a.c. elevii băcăuani au fost provocați de polițiști să-și testeze cunoștințele în cadrul unui concurs cu premii, pe teme rutiere, care se va desfășura la Palatul Copiilor din Bacău.

 Polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor fi și ei prezenți în școli și vor prezenta o serie de tehnici de autoapărare dar și o parte din dotarea tehnică și materială a “mascaților”. De asemenea, au fost programate o serie de activități care se vor derula în școli din tot județul Bacău de către polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității și polițiștii de ordine publică și proximitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin