26.04.2013

Atentie, se sufla!

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vor desfășura, în zilele de 26 și 27.04.2013, pe arterele rutiere din județul Bacău, o acțiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. În perioada 26.04 – 06.05.2013, marcată de Sfintele Sarbatori ale Floriilor, ziua de 1 Mai și Sfintele Sărbători de Paște, la nivel național,
Poliția Rutieră veghează la fluența și siguranța traficului rutier, activitățile desfășurându-se sub sloganul “ROMÂNIA ALEGE VIAȚA !”

 Experiența anilor precedenți a demonstrat că, premergator și în perioada Sărbătorilor Pascale, traficul rutier este caracterizat prin creșterea valorilor de trafic, cu precădere la sfarșit de săptămână, atât ca urmare a deplasării către zone de agrement cât și datorită revenirii în țară a cetățenilor români, rezidenți sau aflați pe teritoriul altor state europene. În acest sens, în județul Bacău, se va asigura prezenţa activă cu echipaje de poliție rutieră pe căile de acces ce converg către lăcaşurile de cult, staţiunile turistice, principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele de trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.

 În zilele de 26 și 27.04.2013, polițiștii Serviciului Rutier Bacău, vor acționa pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, zeci de polițiști, dotați cu mijloace tehnice certificate de măsurare a alcoolemiei, vor acționa în filtre și microfiltre pe drumurile publice din zona de responsabilitate, pentru verificarea stării psiho-fizice a conducătorilor auto. Scopul acestor activități este de a reduce gradul de victimizare a populației în accidente rutiere și de a conștientiza opinia publică asupra dinamicii și consecințelor evenimentelor produse pe arterele rutiere pe acest fond.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin