25.04.2013

FSC a fost vizitata de vice-ambasadorul Marii Britanii in Romania

 Miercuri, 24 aprilie vice-ambasadorul Marii Britanii in Romania, doamna Esther Blythe, insotita de vice-consulul misiunii diplomatice, doamna Anca Cretu, au avut o intalnire la Centrul Mozaic al FSC cu presedintele organizatiei bacauane, doamna Gabriela Achihai. Agenda intalnirii a cuprins prezentarea
activitatilor organizatiei, dar si discutii referitoare la problemele si nevoile sectorului ONG din Romania. A fost discutat contextul legislativ in cadrul caruia isi desfasoara activitatea fundatiile si asociatiile din tara. Un accent major a fost pus pe colaborarea dintre institutiile guvernamentale, atat de la nivel central cat si cel local, si sectorul ONG. Presedintele FSC a tras un semnal de alarma cu privire la initiativa de modificare legislativa, larg discutata in ultimele saptamani, care urmareste restrangerea posibilitatilor si conditiilor de finantare a proiectelor desfasurate de ONG-uri.

A fost deasemenea reliefata buna colaborare pe care FSC a reusit sa o initieze si dezvolte in ultimii ani cu institutiile publice locale, atat din Bacau cat si din zona rurala de est a judetului. Un alt punct de interes a vizat activitatile derulate de sectorul ONG in domeniul prevenirii traficului de persoane.

Presedintele FSC a prezentat pe larg implicarea organizatiei bacauane in campanii de prevenire si educare a tinerilor cu privire la acest fenomen, care ia o tot mai mare amploare pe fondul saraciei accentuate si a lipsei de perspective pe piata de munca locala pentru tinerii din Romania. Cele doua reprezentante ale Ambasadei Marii Britanii au fost impresionate de amploarea si impactul proiectelor desafasurate de FSC in judetul Bacau si au promis sustinere si lobby pentru susstinerea dezvoltarii sectorului ONG din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin