26.04.2013

Ambasadorul Republicii Franceze in Bacau

Miercuri, 25 aprilie 2013, a avut loc la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Bacău o întrevedere de lucru între Excelenţa Sa Domnul Philippe GUSTIN Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Domnul Doru SIMOVICI, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău şi societăţile comerciale din judeţul Bacău care au capital francez sau au în derulare colaborări cu parteneri francezi. Vizita Excelenţei
Sale face parte dintr-un circuit la nivel naţional de cunoaştere a mediului economic – cultural – educativ, în judeţul Bacău participând şi la o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri.

În deschiderea întrunirii, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău a adresat un mesaj de bun venit, asigurând-l pe distinsul oaspete de întreaga disponibilitate de a colabora în scopul dezvoltării relaţiilor comerciale dintre cele două state şi în special dintre Judeţul Bacău şi Franţa.

În acest sens, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău a prezentat o scurtă radiografie a judeţului, din punctul de vedere al resurselor şi potenţialului economic, cu precădere asupra datelor despre economia judeţului, distribuţia sectoarelor de activitate, principalii indicatori economici înregistraţi de societăţile din judeţ, valoarea exporturilor, importurilor şi a investiţiilor străine directe, cât şi valoarea schimburilor comerciale dintre Judeţul Bacău şi Franţa. Excelenţa Sa Dl Ambasador a mulţumit Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău pentru primirea călduroasă, menţionând că este interesat de cunoaşterea mediului de afaceri băcăuan şi identificarea modalităţilor de colaborare instituţională care să sprijine obiectivul comun de dezvoltare a relaţiilor comerciale. În scopul facilităţii colaborării instituţionale dintre Ambasada Franţei în România şi Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, Excelenţa Sa a prezentat serviciile pe care le oferă Ambasada, structura organizatorică şi responsabilii din cadrul echipei Ambasadei care pot sprijini acest obiectiv.

Mai mult, a menţionat că pe direcţia relaţiilor comerciale, în cadrul Ambasadei Franţei în România activează componenta UBIFRANCE care are atribuţii pentru promovarea schimburilor bilaterale şi peste 30 de consilieri de comerţ exterior care reprezintă toate sectoarele de activitate. În continuarea întrevederii, cei 16 agenţi economici prezenţi au fost invitaţi să se prezinte, menţionând, la cererea Excelenţei Sale, problemele pe care le întâmpină în ceea ce priveşte procedurile administrative din România şi / sau Franţa şi potenţiali parteneri de afaceri de care sunt interesaţi.

Firmele prezente la întâlnire au fost: ABSOLUTE TRANSLATE SRL Bacău, AMURCO SRL Bacău, ASPIREX SRL Bacău, BARLETA SRL Bacău, COMELECRO SRL Bacău, DIMMER SRL Comăneşti, ELROM SRL Bacău, ERGIO PROD SRL Comăneşti, FIALD IMOBILIARE SRL Bacău, GRUP AGRICOLA Bacău, JUANROM SRL Ghimeş Făget, NAROXI PREST SRL Bacău, PSAPET PROD COM SRL Bacău, R.G.S. COMPANY SRL Bacău, SUBEX SA Bacău, World MACHINERY WORKS SRL Bacău.

La finalul întrevederii, cunoscând interesul şi implicarea Excelenţei Sale în subiectul formării profesionale Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău a prezentat proiectul Centrului Comunitar de Învăţare Permanentă Bacău, organizaţie creată în scopul adaptării şi corelării ofertei educaţionale la necesităţile şi realităţile pieţei muncii din judeţul Bacău. Excelenţa Sa a apreciat că va acorda o atenţie deosebită acestui proiect, urmând ca, în măsura în care există posibilităţi de colaborare pe această direcţie, să sprijine dezvoltarea proiectului Centrului Comunitar de Învăţare Permanentă Bacău. La finalul întâlnirii, E.S. Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Domnul Philippe GUSTIN a consemnat vizita în Cartea de Onoare a Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin