10.03.2011

Tineret in actiune

Saptamana trecuta am fost selectat si am partcipat la un curs de formare pe participare in context TiA "Tineret in Actiune" organizat de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Timp de aproape o saptamana, 20 de reprezentanti a mai multor ONG-uri din intreaga tara am fost "chinuiti" cu metode educative, voie buna, experiente, informatii utile si distractie Am invatat lucruri noi cu totii si personal, m-am descoperit si din alte puncte de vedere. Cazarea a fost  la Hotel Eden din Predeal, unde serviciile si personalul au fost de nota zece.

Nu am realizat  ca stiu  atat de multe cantece, pana cand ne-am apucat cu totii sa cantam in jurul focului. Timpul pe care l-am folosit impreuna cu noii prieteni, a fost unul cu folos. Am practicat cateva metode non-formale precum Biblioteca Vie, Cafeneau Publica si Photovoice. Una din salile de conferinte s-a transformat intr-un camp de lupta, unde armele erau markerele, hartia, sfoara si multe alte mijloace  non-formale, iar peretii au fost tapetati cu mesaje si opere de arta. Nu pot uita de asemenea, ca in timpul liber am invatat jocul de carti "mafia" care m-a fascinat:))


Cand eram putini prea ganditori (ca sa nu spun obositi, din lipsa somnului)  foloseam "energizerele", unde ba ieseam afara prin zapada, ba faceam repede un joc in sala. Daca tot ne prinsese 8 martie acolo, noi baietii le-am facut fetelor o surpriza. La cina festiva au primit cate un trandafir si un tort cu dedicatie speciala.


Trainerii nostri, Andreea, Florina si Marian si-au dat toata silinta sa faca oameni din noi. (nu ca nu semanam...o parte :) La plecare unii au plans deorece despartirea nu a fost usoara. Am plecat cu totii cu promisiunea ca ne vom revedea si vom participa la proiecte comune. Ce ne mai place....


"Tineret in Actiune" (Youth in Action) este programul Uniunii Europene  care sustine activitatile de invatare nonformala pentru tineri, prin finantarea de proiecte. Acesta vine in continuarea programului "Tineret" (Youth) si este implementat in perioada 2007 - 2013. Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret. 

 Sunt anumite momente in viata, cand nu poti descrie perfect orice sentiment si experienta. Ar mai fi multe de spus, dar pentru moment, inchei aici si traiesc cu speranta sa ne revedem cat mai curand,

Un comentariu:

  1. salutari,

    ti-am scris si pe privat dar nu am primit niciun raspuns, te rog daca ai cum si timo da un semn

    Multumesc
    Razvan

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin