19.03.2011

“In iad toate becurile sunt arse”

Stiu ca va ganditi ca in Bacau toate becurile sunt arse, pe strazi, dar de data aceasta e vorba de altceva. 

Romanul “In iad toate becurile sint arse”, al prozatorului Dan Lungu, s-a lansat miercuri, 16 martie 2011, la Libraria Alexandria din Arena mall, in prezenta autorului, a scriitoriilor Petru Cimpoesu si Calistrat Costin. Gazda evenimentului, Cezar Cailean, a facut prezentarile de rigoare si a dat cuvantul criticilor.
“In iad toate becurile sint arse”, este al patrulea roman al lui Dan Lungu publicat de editura, dupa bestsellerurile “Raiul gainilor” (2004), “Sunt o baba comunista!” (2007) si “Cum sa uiti o femeie” (2009).


 Acest roman vorbeste despre un barbat care, la maturitate, traieste cu senzatia acuta ca isi supravietuieste propriei tinereti. Dupa copilarie si adolescenta, prezentul se deruleaza din inertie, intr-o nesatisfacatoare, alaturi
de o sotie care nu mai pastreaza nimic din sarmul si visurile fetiscanei cu care se insurase. In derapajele evazioniste, memoria ii proiecteza mereu filmul trecutului, cind, alaturi de gasca de colegi de liceu, totul avea sens si savoare. Scenele din adolescenta, rememorate in limbaj colocvial-argotic, se deruleaza in ritm alert - pana intr-o zi, in preajma Craciunului, cand eroul intilneste un barbat care vorbeste o limba stranie, insotit de Nana, traducatoarea sa. Alaturi de acestia, intra intr-o aventura ce i-ar putea schimba viata.

Dan Lungu este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, unul din romanele sale, “Sunt o baba comunista!”, fiind in curs de adaptare cinematografica, in timp ce versiunea franceza a cartii a fost dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet (Franta, 2008). 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin