30.03.2011

O naivitate frumoasa

Marti, 29 martie, de la ora 17.00, am fost la un eveniment frumos. Da, stiu, suna simplu si pueril, dar asta am simtit la plecare. De fapt a avut loc  a XX-a editie a Salonului de Primavara al Artei Naive, la Muzeul de Arta Contemporana “George Apostu”, din Bacau. Am spus, frumos pentru ca a avut loc o impletire a artelor. Pictura, artizanat, creatie, dans si muzica. Ca sa nu mai spun de peisajul din cadrul complexului de arta George Apostu, care este minunat. Dupa ce te plimbai printre sculpturile artistului prin iarba verde, simteai ca ai incarcat bateria pentru inca o saptamana. Cel putin asta am simtit eu.


Am vazut o expozitie de costume si masti populare, lucrate de Marian Lungu, din Sanduleni, Gheorghe Ciotlos, din Palanca, si din atelierul Ansamblului Folcloric “Busuiocul”, ai carui dansatori, solisti vocali si instrumentisti au sustinut  un program artistic.

Organizatori ai Salonului de Primavara al Artei Naive au fost Consiliul Judetean Bacau, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Centrul de Cultura si Arte “George Apostu”, din Bacau.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin