08.03.2011

Flori, fete....si baieti de 8 martie

Astăzi 8 martie 2011 , mai multe organizatii au impartit flori doamnelor si domnisoarelor.Incepând cu ora 10.00, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău au oferit flori  în Parcul Trandafirilor.

Nu au fost uitate nici doamnele şi domnişoarele din cadrul unităţii cărora într-un cadru festiv, comanda unităţii le-a oferit o felicitare şi un buchet de flori şi le-a transmis , în numele colectivului unităţii, urări de sănătate, fericire şi împlinirea tuturor dorinţelor.
De asemenea, o acţiune similară a fost desfăşurată la câteva instituţii şcolare cu care colaborăm în cadrul parteneriatului „Jandarmii – alături de elevi”.




Organizatia municipala de tineret a PSD Bacau a impartit pe 8 martie flori detinutelor din Penitenciarul Bacau, doamnelor doctor de la Ambulanta Bacau si doamnelor de la Caminul de batrani.

Pentru ca pe 8 martie este Ziua Internationala a femeii, municipalii din TSD au vrut sa aduca zambetul pe buzele doamnelor. Tinerii s-au inarmat inca de la primele ore ale diminetii cu flori, cadoul perfect de ziua femeii, si au pornit spre Penitenciarul din Bacau. Nu mica le-a fost mirarea tinerilor TSD-sti cand au descoperit cat de mult poate conta o floare pentru detinutele din penitenciar.
“Stiu ca multa lume considera ca noi nu meritam prea multa atentie din cauza faptelor pentru care am ajuns la inchisoare. Dar sa stiti ca ne ispasim pedepsele si nu e un lucru usor. Suntem si noi femei si ne bucuram atunci cand vedem ca 8 martie nu trece ca o zi normala pentru noi” ne-a explicat Mihaela Munteanu, detinuta in Pentenciarul Bacau.
Aproape o suta de femei au fost felicitate la Penitenciar de catre tinerii municipali.

Putin peste o suta au fost si felicitarile de la Caminul de Batrani. Doamnele i-au intampinat pe tineri cu un zambet larg si cu multe povesti din tinerete despre cum se sarbatorea inainte ziua femeii.

De la Caminul de Batrani, echipa TSD a mers la Serviciul Judetean de Ambulanta Bacau. Acolo au fost felicitate asistentele si doctorii pentru devotamentul de care dau dovada in fiecare zi.

In anul 1977 Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezolutie Ziua Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor si Pace Internatională. O sarbatoare a femeilor, recunoscuta international, dar fara a se preciza o zi anume, a fost hotarata inca din 1910, de Internationala Socialista reunita la Copenhaga.

“Dupa Primul Razboi Mondial Adunarea Generala a ONU a fixat pe data de 8 martie Ziua Internatională a Femeii. Femeile au inceput din nou sa demonstreze pentru drepturi egale si dreptul la vot. Pana la urma asta simbolizeaza 8 martie, recunoasterea femeii ca si putere. Din suflet le dorim tuturor femeilor un calduros La Multi Ani si o primavara frumoasa!”, a declarat Alin Nastasa, vicepresedinte TSD Bacau.

Tinerii au incheiat ziua oferind flori in parcurile si in centrul Bacaului.

Un comentariu:

LinkWithin