24.03.2011

Ora pamantului sarbatorita in Bacau

Pe 26 martie 2011, de la 20:30, aproape 50 de orașe din România vor stinge luminile pentru o oră, alăturându-se campaniei Earth Hour. Anul acesta, WWF, organizatia initiatoare si coordonatoare a conceptului Earth Hour, estimează că sute de milioane de oameni din peste 5000 de orașe din întreaga lume vor stinge luminile în mod simbolic. Totodată, în 2011 Earth Hour intră într-o etapă nouă: Beyond the Hour.
Earth Hour în Bacău

In 2011, asociatiile „Iubim Natura” și STEP „Surf the Earth Project” vor organiza acest eveniment în Bacău. Astfel, pe 26 martie 2011, ONG-urile băcăuane ii invită pe toţi cetăţenii, indiferent de vârstă, să participe la urmatoarele evenimente:

Ora 12.00: Marşul bicicletelor prin care vom promova atât Earth Hour cât și efectele pozitive asupra sănătății și mediului ale mersului cu bicicleta. Actiunea are rolul de a transmite autoritatilor, publicului si presei faptul ca, mobilitatea urbana durabila nu poate si conceputa intr-un oras modern fara utilizarea frecventa a bicicletei ca
mijloc de transport si alternativa pentru automobil. Dincolo de acest scop marșul va fi și o ocazie de întâlnire și cunoastere a bicicliştilor bacăuani. Plecarea va avea loc din faţa Casei de Cultură la ora 12.00 !

Ora 20.30: Adunarea în faţa Casei de Cultură pentru sărbătorirea propriu zisă a evenimentului. Asociaţiile organizatoare vă promit o seară plăcută în compania trupei de tineri talentaţi “In the Spot” care vor propune un program de teatru experimental precum şi o serie întreagă de activităţi menite să destindă, să îi ajute pe participanți să socializeze cu scopul declarat de a renunţa pentru o oră la consumul de energie electrică. De asemeni vom saluta inchiderea luminilor din centru cu sunete de chitara si jocuri energizante.

Daca ați găsit interesante aceste rânduri haideți Sâmbata 26 Martie ora 12.00 să pedalam impreuna urmand ca seara în intervalul 20.30 – 21.30 să ne destindem împreună la lumina lumanarilor. Invitam pe toti cei interesati sa ni se alature cu o lumanare pentru a sarbatori Earth Hour la fel ca in marile orase ale lumii.
De asemeni este un eveniment pe facebook numit Earth Hour 2011 in Bacau la pagina:

facebook.com/stepbc

Earth Hour în România

În 2009 România a participat pentru prima oară la campania globală în calitate de țară oficială Earth Hour, la inițiativa WWF. Pe 28 martie 2010, între 20:30 și 21:30, două milioane de români au stins luminile in casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic Național. În 2010, România s-a angajat mai mult decât oricând în campania mondială, dovadă fiind miile de mesaje primite pe www.earth-hour.ro și prin rețelele sociale,precum și participarea a 37 de orașe și a zeci de companii și organizarea de evenimente speciale în întreaga țară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin