19.03.2011

I.S.U.J. Bacău asigură puncte de distribuţie a apei potabile

În urma şedinţei Grupului de suport tehnic pentru asistenţă medicală de urgenţă în caz de dezastre şi epidemii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, din data de 15 martie 2011, privind calitatea apei potabile distribuite în municipiul Bacău, s-a întocmit un plan de măsuri, care vine să prevină pericolul expunerii la îmbolnăviri a populaţiei.
Potrivit „Planului judeţean de măsuri pentru asigurarea calităţii apei potabile furnizate la nivelul municipiului Bacău”
Direcţia de Sănătate Publică Bacău (DSP Bacău) monitorizează zilnic calitatea apei şi efectuează analize în vederea stabilirii indicatorilor de calitate. Rezultatele analizelor efectuate sunt comunicate Companiei Regionale de Apă Bacău şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău). De asemenea, DSP Bacău va informa populaţia şi autorităţile administraţiei publice locale, cu privire la riscurile pe care le implică consumul apei cu indicatorii de calitate modificaţi.

În cazul în care apa potabilă furnizată populaţiei din municipiul Bacău nu corespunde indicatorilor de calitate şi vor exista cereri din partea cetăţenilor, se vor înfiinţa puncte de distribuţie a apei potabile în mai multe zone ale oraşului. Aceste puncte vor fi asigurate de către personal al I.S.U.J. Bacău, precum şi de alte instituţii din municipiul Bacău. Locaţiile sunt: cartier U.R.A. – Piaţa Aviatori; Gara Bacău; strada Ştefan cel Mare – parcarea magazinului Billa; cartier C.F.R.; cartier Mioriţa – Piaţa Nord; Piaţa Sud; strada Milcov – parcarea magazinului Plus; strada Milcov – bazar. Totodată, în cazul în care numărul solicitărilor va fi mare vor fi înfiinţate şi alte puncte de distribuţie a apei potabile către populaţie.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău va asigura transportul de apă menajeră şi distribuirea acesteia către locuitorii din zonele din municipiul Bacău în care a fost sistată furnizarea de apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin