27.03.2011

Premiul de Excelență în Educație pentru regizorul bacauan Geo Balint

Regizorul băcăuan Gheorghe Balint a primit sâmbătă Premiul Mentor pentru Excelență în Educație. Regizorul trupei de teatru Prospero`s Group de la Casa Copiilor din Bacău a preluat premiul la ceremonia organizată în Turnul Croitorilor din Cluj Napoca alături de alți nouă profesori și antrenori cu rezultate excepţionale. Premiul este acordat de Fundația pentru Comunitate și MOL România acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit şi lansat tinere talente, îndrumându-le primii paşi.


De asemenea, este înmânat şi celor care, prin excelenţa educativă demonstrată, au condus generaţii întregi spre succes, activitatea lor rămânând însă mai puţin cunoscută, fără recompense morale sau materiale. Pe lângă
trofeul realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi, premianții au primit și o sumă în valoare de câte 8000 de RON. Participanții la ceremonia de decernare a premiilor au putut viziona si clipurile portret ale premianților.
În cadrul Programului Mentor lansat în 2010 s-au făcut 118 nominalizări, cei zece câștigători fiind aleși de Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate.

În acest an, MOL România asigură pentru a șasea oară mijloacele financiare pentru organizarea Programului Pot ajuta? de Promovare a Talentelor. Prin intermediul Premiului Mentor, dorim să ne arătăm recunoştinţa faţă de acei antrenori şi profesori care, prin devotamentul și rezultatele lor, au fost un exemplu pentru copii talentați” – a declarat FERENCZ I. Szabolcs, director executiv MOL România.

”Astăzi am decernat pentru prima oară Premiul Mentor, dar am anunțat și ediția 2011 a programului. Așteptăm nominalizările până la sfârșitul anului. Trofeul din sticlă cântărește peste trei kilograme. Avem convingerea, că Premiul Mentor va avea greutate curând și în plan simbolic” - a declarat GAZDA Árpád, președintele Fundației pentru Comunitate.


In schimb, Geo Balint, ne spune ca :O paine buna si sanatoasa se face  cu faina si ingrediente sanatoase, de calitate…Imi place sa cred ca sunt  aidoma unui brutar, reusesc  sa fac o “paine” buna (si) pentru suflet datorita  “copiilor mei” de la PROSPERO’S GROUP , parintilor care le-au dat viata si au  incredere  in ei…Un premiu iti poate “gadila” orgoliul , iti poate  reduce  din datoriile la banci, dar  mai important este  ceea ce purtam noi in suflete fara prea multe  vorbe inutile. Sa incercam fiecare dupa puterile nostre  sa  starnim cat mai putin din raul care exista in noi si ceilalti. Doamne ajuta .


In continuare;  Lista premianților Mentor:

BALINT Gheorghe, regizorul trupei de teatru Prospero`s Group Bacău
BIRÓ G. Albert, profesor de matematică, directorul Fundației de promovare a talentelor Heuréka, Odorheiu Secuiesc
CLEȘIU Maria, profesoară de vioară al Colegiului Național de Arte Ion Vidu Timișoara
DOGARU Eugenia, profesoară de limba si literatura franceză Calvini, jud. Buzău
DUMA Dan Olimpiu Dominic, antrenor de arte marțiale al clubului Banzai Arad
ELI Androne Petru, dirijorul corului Vlăstarele Orăștiei Orăștie
GYULAI Béla, antrenor de schi fond Gheorgheni
HAÁZ Sándor, fondatorul și dirijorul Filarmonicii de Copii Vlăhița, jud. Harghita
LÁSZLÓ György, profesor de clarinet al Liceului de Muzică Sigismund Toduță, Cluj
MANIU Emese Ágnes, antrenorul echipei de înot Hope format din copii cu deficiențe de vedere, Cluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin