21.07.2010

MegaNesimtire si tepe sau titlul la alegere

Deoarece mi-e greu sa aleg titlul pentru articolul ,,cu si despre blogosfera bacauana'', va las pe voi sa-l alegeti dintr-o lista de 8:

  1.   Blogosfera bacauana cumpara bun simt!
  2.   La munca, nu la intins mana !
  3.   Mass-media bacauana in pericol?
  4.   O analiza la zi a blogosferei
  5.   Totul tine de bun simt!
  6.   Meganesimtire.blogspot
  7.   Daca nu ai nimic de spus, de ce-ti faci blog?
  8.   Megatepe la evenimente


[Partea I] - Dupa bloguri:

Exista o problema
de ceva timp care deranjează pe cei care activeaza in domeniul media bacauan, dar am zis ca poate dispare de la sine. Se pare ca nu, ba chiar se va intensifica in viitor. Nesimtire maxima in blogosfera! Niciodata nu mi-au placut certurile, mai ales banalitatile de certuri din blogosfera bacauana. Daca ai o parere sigur se gaseste un idiot (adica o persoana cu idei multe), care sa zica, ca nu-i asa. Si stai ore in sir si cearta-te cu idiotul. O pierdere mare de timp ! Si de asta nu intru in polemici. Dar nu despre asta am sa scriu, ci depre parteneriate.

In ziua de azi toata lumea isi face blog. Un lucru foarte interesant si de apreciat. E frumos sa-ti scrii gandurile in mod public, si sa spui ceea ce simti. E de fapt jurnalul sau oracolul de altadata, numai ca e in format electronic. Sincer, am citit cateva bloguri personale din Bacau, care mi-au placut mult.

Daca ar fi doar atat, ar fi perfect, dar nu! TOTI vor blog. Si nu orice fel de blog...blog de blog.Dar de unde luam informatiile? Simplu, de pe celelalte bloguri. Pai daca nu vii cu nimic nou? la ce iti mai faci blog? Sa copieze poate oricine.



[Partea a-II-a] Se cauta bun simt!

Exista o categorie de bloggeri, care au preferat sa o ia pe scurtatura. Nu mai planteaza ei copacii, ci ar dori sa ''culeaga'' doar fructele. Ce rost mai are sa muncesti, cand cu un ''Copy- Paste'' si inversezi putin cuvintele, poti deveni un bloger ''celebru''. Desigur, celebru doar pentru lista lui de prieteni de pe mess. Ei alearga doar dupa trafic si furaciune. Desigur ca le merge prost...

Ca sa fiu mai concret am sa dau un exemplu: Un anonim de 14-15 ani, care are 99% din blog, articole

preluate ba de pe Inima Bacaului, ba de la Kris, sau de alte bloguri si site-uri bacauane. Si abia acuma ajung mai aproape de subiectul articolului: Bunul simt !

O necunoscuta pentru el si altii. De pus sursa la articole, se intampla foarte rar si spre deloc. Desi copia articol cu articol de la mine, il intreb o data de ce nu pune sursa? si spune ''Sa-mi vad de treaba mea'' ! Si nu sunt singurul patit. S-a ars Aghiuta aici, si Edith21 aici, si multi altii.



Ia uite ce-i spune unui alt blogger mai demult:
 
 "Grezi jmecher"...

Oricum nu cred ca e sanatos la cap omul, dupa cum vorbeste si tupeul ieftin folosit. Lui Aghiuta ii spune ca i-a dat ignore, dupa ce tocmai el  se bagase in lista lui de mess.

Chiar si acum are poze pe site la el, furate de la mine, numai ca nu stie ca pozele au semne si l-am prins oficial.(surprize surprize!)

Si dupa toate astea ce sa vezi? (Nu, nu am intalnit o fata ce-o chema Mercedes-Benz), ci personajul vrea sa fie partener la evenimente!!! Mai zi ceva.....Deci tu nu produci nimic, ba din contra furi, dar vrei sa fii un partener adevarat. PE CE BAZA?

Eu sunt mai fraier, pentru ca am bun simt. Nu mi-am permis sa ma bag in seama cu nimeni sau sa particip la vreun eveniment inainte de a demonstra ca pot sa fac si eu ceva bun. Incepand cu investitii in aparatura, sute de ore petrecute in fata calculatorului, dureri de spate, stres, sute de ore petrecute pe teren, zeci de mii de poze, participari la evenimente, si lista poate continuuuaaa.....................

Eu ca eu. Da ce mai spui de o televiziune, care investeste zeci de mii de euro pe luna, si tu n-ai bagat un leu, dar esti partener alaturi de ea. Pai Nu-i normal. Si uite asa se strica piata si parteneriatele, deoarece organizatorul si-a luat teapa cu cu megarahat, e doua oara nu va mai avea incredere intr-un partener nou, fie el si serios .

Pentru ca
aici intervine o problema si mai mare din partea organizatorilor unui eveniment. Organizatorul nu stie ce-i cu tine, ce fel de site ai tu, si de cat esti de citit. Derbedeul il contacteaza cu tupeu, ii propune sa-i fie ''partener'' si omul...il pune, ca nu stie care i treaba, bazandu-se pe seriozitatea mai vechilor parteneri si crezand ca toti sunt la fel.
 
Si daca vrei sa tragi un part (scuzati-mi expresia), el vrea sa fie partener la partul tau. Te contacteaza repede, iti trimite sigla si-ti promite ca te pune si el pe site-ul lui ''celebru'' si plin de articole de la altii. Iti face si poze daca insisti.

Pai nu ti-e greata de asemenea personaje?


Si culmea, in timp ce scriu acest articol, cine imi da comentariu? Megafurtul ! (acest articol e inceput de cateva luni ) Am postat un articol, unde eu si Kris suntem parteneri. Cunoscand precedentele tepe care le-a dat, am scris in paranteza ( presimt ca vor mai dori si alti ''bloggeri'' sa fie parteneri dupa ce a aparut afisul la mine si la Kris) Inca o data a dovedit oficial ca-mi citeste blogul de 6 ori pe zi, si ca s-a simtit prost, deoarece eu am pus ''bloggeri '' in ghilimele. Si el chiar a trimis comentariu. Ba da cat de prost poti fi? Mega Prost!

La inceput l-am lasat si eu si altii in voia lui, ba ca e varsta mica, ba ca e la inceput, poate va face treaba pana la urma, ii mai spunea lumea din cand in cand sa puna sursa...Dar in ultimul timp e meganesimtire. Preaia tot, adica fura tot, ca surse nu pune. Si se mai ia si-n gura cu lumea care munceste, si culmea de la care fura. Un viitor puscarias!



Acum a inceput el sa modifice afisele de la organizatori. Mai exact daca un organizator il punea din greseala pe un afis (pt. ca el ii contacta si pana aflau oamenii despre ce este vorba il puneau o data) el ii sterge pe altii de la care stia ca a copiat. Comic rau. In primul rand ca nu ai voie sa modifici afisul trimis de organizatori.

Am evitat sa scriu despre el, ca sa nu fac reclama la toti anonimii. Dar prefer sa intre azi cativa oameni, sa rada, ca in viitor nici atata nu vor intra, dar macar sa nu mai ia tepe si alti organizatori de evenimente.

Asemenea comportamente nu trebuiesc incurajate. Declar oficial, cei care fac schimb de linkuri, sau de banere cu personaje ca cele descrise mai sus, vor fi exclusi din toate parteneriatele din Bacau. Noi ne respectam intre noi, noi nu furam, noi muncim si ne respectam si partenerii.



Update: Era sa uit ! Dupa toate marlaniile astea, mai musca si mana care il hraneste A jignit o ziarista de la "Ziarul de Bacau" de la care copie de rupe. A fost o greseala de soft, wordpressul mai da conflicte si au aparut doua cuvinte legate, isi dadea seama orice prost. El nu, iata ce poate debita :" Un articol scris de catre ziarista prinsa mai mereu in offside, angajata a celei mai citite publicatii din Bacau. Iata ca si cei care se considera profii in presa locala isi cam dezmint statutul. Bacaul nu are ziaristi titrati si asta e principala cauza a calitatii articolelor, dictand nivelul presei bacauane." Deci e penal, tu un copchil de 14 ani  sa scrii despre un profesionist, sa-l jignesti si culmea de la care copii. Pai vedeti voi cam unde ajunge nesimtirea....

Va urma si partea a 3-a. (o analiza a blogosferei)


36 de comentarii:

  1. Bun articolul ! si venit cu un junghi in spate ! Partea cea mai dificila este ca: acei organizatori de evenimente nu stiu si nu vor sti niciodata diferenta asta dintre bloggeri ( continut blog, trafic, potential, target, etc ) Si voi...trebuie sa va diferentiati, sa iesiti in evidenta fiecare cu ce + are, si sa d-ati la spate acesti bagatori in seama ! Sper sa reusiti asta si am incredere in voi !

    RăspundețiȘtergere
  2. te inteleg george.am citit materialul tau.nu stiam k e atat de grava situatia

    RăspundețiȘtergere
  3. Un exemplu clasic de lipsa de inspiratie si respect. Asa se intampla cand nu ai nimic a spune, iar rautatea crasa e singura traire ce te anima!

    Apropo... Care sunt ceilalti multi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma da tu cand scrii transpiri...

    RăspundețiȘtergere
  5. sper sa fie ok totusi, pt k certurile astea nu s ok.nu mi plak.sper sa ma intelegi

    RăspundețiȘtergere
  6. asa e la romani!unii cu sapa altii cu .....

    RăspundețiȘtergere
  7. ar fi ok sa incetati cu certurile astea inutile.nu cred k vizitatorii ar vrea sa vada asta.sunt interesti de altceva, zik eu.e pacat k s a ajuns aik

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Anonim Daca te-ai semna te-as intelege mai bine.

    Asta este si scopul articolului. Sa inceteze odata cu nesimtirea asta. Eu NU ma cert cu nimeni. Poate ei intre ei. Din partea mea ies cu el si la suc, nu am nimic cu nimeni. Dar cand se uita in halul asta de bun simt, normalitate, respect si munca, ba mai rau ataca oamenii care muncesc si de la care fura.....e grav.

    Ca dovada, ce a scris mai sus..."Ma da tu cand scrii transpiri... " atat l-a dus capu...

    RăspundețiȘtergere
  9. Sigur, tu instigi. Iti simti amenintat parca scaunul si in loc sa te diferentiezi prin calitate daca ai, nasti animozitati. Asta e nesimtire!Bine ar fi ca fiecare sa-si faca treaba!IAR PROPOZITIA CARE TI-A ADRESAT-O E CU TALC, DE PRICEPI...Adica e o metafora!

    RăspundețiȘtergere
  10. Denigrezi si nu ai curajul sa postezi luarile de pozitie. Josnic, razboi personal, clasic romanesc...cei puternici te sperie mai baiatule, pentru ca "de partea cealalta"sunt chiar oameni de presa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu zic sa lasam doar Megaprostul pe toate afisele din Bacau;)! Eu am o vorba "e fraier ala care da nu cel care cere ;)" In primul rand, organizatorii de evenimente trebuie sa verifice traficul partenerilor inainte de a-i insera pe afis pt. ca inseamna ca le convine sa asocieze imaginea lor cu megaratatii.blogspot.com :)) Drept urmare, n-o sa mai public vreun eveniment de genul acesta pana nu se remediaza situatia! Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Oameni ca astia nu se linistesc pana nu dau de cineva mai nervos care le rupe capul. Ca la atata nesimtire dialogul cu astfel de specimene lipseste cu desavarsire.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cine e derbedeul asta ? De ce nu dai nume si prenume ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai Dorina am inteles ca esti colega lui si ii iei apararea, te inteleg, dar ar fi bine daca te-ai inscrie intr-un concurs cu bancuri, ai lua locul 1 cu felicitari:

    Cica:

    1. "tu instigi" - cauta in dex cuvantul. Daca am scris un adevar si o problmea nu se numeste instigare, sau poate fi o instigare la cultura si bun simt.

    2."Iti simti amenintat parca scaunu" - singurul scaun amenintat e cel de la WC. Intr-adevar produceti mai mult rahat ca mine.

    3"in loc sa te diferentiezi prin calitate" - Nici nu am ce sa comentez aici....e prea comic.

    4"!IAR PROPOZITIA CARE TI-A ADRESAT-O E CU TALC, DE PRICEPI...Adica e o metafora! " - Daca nu te nasteai trebuia sa fii inventata. Se prinde tot protul stai linistita, dar lasati metaforele pentru prostii vostri.

    5."Denigrezi si nu ai curajul sa postezi luarile de pozitie" - ca dovada ca ti-au aparut toate cometariile, dar sa stii ca nu stau toata ziua sa dau accept cand incepi tu sa scrii. Ai rabdare, relax....

    Si cireasa de pe tort "cei puternici te sperie mai baiatule" :)))))))) e maxim:)))) La cine te referi?:))))

    RăspundețiȘtergere
  15. @ ultimul anonim: Pot sa dau si nume si prenume si sa pun si poze, dar nu asta e problema, pentru ca nu e vorba de vreun conflict. Dupaia s-ar intelege gresit, ca ar avea cineva ceva cu el. Nu ca nu am auzit persoane care ar vrea sa-l intalneasca. Pe mine nu ma intereseaza.

    Ceea ce e scris in articol e vocea blogosferei. Am scris asta in urma discutiilor cu multa lume, nu e doar parerea mea. Eu doar mi-am pierdut timpul sa scriu, tampeniile altora.

    Pot aparea oricand si alti nesimtiti. E valabil pentru toti xerox-istii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna miscare pentru cel de la Ghidul Bacaului in cazul in care dansul este "Megaprostul"(citat); Iar in ceea ce te priveste direct, "Inima Bacaului",nu reprezinti vocea blogosferei ...oricum nu meriti sa ai atentia mea, e sub limita acceptata!Si sunt foarte multi cei care gandesc asemeni...In ceea ce ne priveste, ne respectam publicul si stim ca celor cu care lucram sau ne adresam nu se complac in astfel de subiecte iar nivelul de inteligenta le permite sa aprecize insisi neavand nevoie de asfel de vectori de opinie ca voi!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mai Dorina iar bati campii si trebuie sa-mi pierd timpul cu tine.

    Nu-ti mai da tu cu parerea ce reprezint eu. Stie lumea mai bine. "Foarte multi care gandesc asemeni" sunt prietenii tai. Cine se aseamna se aduna.

    Si nu-ti mai fa reclama pe blogul meu, parca intereseaza pe cineva cu cine "lucrezi " tu. Noroc ca am scris articolul asta sa mai auda lumea de voi...

    De vorbe goale e satula lumea. Faptele vorbesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Dorina canta la alta masa. Toata lumea stie tampaniile voastre. Ma mir de ce s-a scris asa tarziu despre aceasta problema si dc Inima Bacaului v-a bagat in seama totusi.

    RăspundețiȘtergere
  19. Salutare sunt nou prin zona blogurilor, și mass mediei, mai concret de vreo 8-9 luni sunt pe aici, sincer și eu aveam tendința uneori să nu mai pun sursa sar mi sa atras atenția și atunci am înțeles că orice articol orice post are o muncă în spate și asta automat presupune un respect pentru autor.

    Nu e greu să pui măcar un link către sursă, sau măcar numele autorului.

    Sincer în locul vostru m-aș interesa cu privire la prevederile legale din domeniu și aș căuta închiderea blogului respectiv.

    Cu stimă și respect Don Corleon (aka Bogdan).

    PS: mă apuc și eu acuși de blogul meu de plictiseală, caut parteneri :D =)) Glumesc, prefer ca alții cu renume pe aici să vină să aprecieze materialele decât să am o sută de parteneri doar de dragul de ai avea.

    RăspundețiȘtergere
  20. Da am auzit treaba asta si de la altii. S-au invatat sa fure si deacum li se pare ceva normal! Eu le-as rupe capu!

    RăspundețiȘtergere
  21. u stii cine sunt george, nu ai nevoie de nume, pt k data fac asta vor fi probleme.dar ne stim.in legatura cu articolul pe care l-ai pus despre asta vom discuta fata in fata, daca se poate.oricum certurile astea trebuie incetate pt k asa e ok

    RăspundețiȘtergere
  22. citind toate comment-urile astea vad ca fiecare are cate o problema.va propun o chestie simpla: o intalnire intre bloggeri.stiu ca s-a mai facut acum cateva luni si cred ca ar mai merita inca una, mai ales dupa tot ce vad ca se intampla aici.ce spuneti dragilor? o problema sau mai multe se rezolva INTRE NOI nu de fata cu vizitatorii nostri.ei cauta altceva.si o imagine ,,urata'' aduce cu ea alte probleme.locatia si ziua o alegeti voi.EU DOAR AM DAT IDEEA
    Restul ramane la aprecierea voastra.

    RăspundețiȘtergere
  23. Iar trebuie sa repet. Eu nu ma cert cu nimeni. Am scris doar niste probleme. Comentariile lor sunt inca o dovada a lipsei de bun simt. Eu doar le dau dreptul la replica unor frustrati. Ei ce cearta cu faptele lor.

    Tre sa fii putin prostut ca sa faci intalniri si propuneri cu "Anonim".

    Esti in urma tare. Se vede ca nu esti blogger adevarat pentru ca ai fi stiut ca bloggerii se intalnesc saptamanal. Problemele nesimtirii din Bacau au fost discutate in aceste intalniri.

    Inteleg ca nu va convine ca mizeriile voastre sa fie facute publice, dar ne-am saturat. Si ce sa vorbim cand ne intalnim cu voi? "Va rog sa nu mai copiati si sa nu mai fiti nesimtiti"? Vi s-a spus de nenumarate ori...

    RăspundețiȘtergere
  24. Bai MegaAndi, mai bine inchizi gurita.
    Cat crezi ca o sa iti mai mearga ? Ai noroc ca omul e de treaba si iti permite, si tot nu te potolesti?
    Pana la urma e si el om, o sa uite de bun simt, si o sa te alegi cu o bataie.

    RăspundețiȘtergere
  25. 1. nu sunt blogger
    2. nu sunt prostut
    3.sunt fata, george si ne stim
    4. daca se faceau intalniri intre bloggeri saptamanal nu existau conflictele astea
    pacat de ceea ce se intampla.nu ma asteptam

    RăspundețiȘtergere
  26. problemele se discuta si in alta parte, nu neaparat pe blogg-uri.eu asa zik.aik se discuta altceva.nu probleme de acest gen.cei care se uita, vor altceva.nu neaparat asta.nu sunt de mult in domeniu, dar vad k aceste discutii nu se mai termina. dati apa la moara unii la altii.sunt curioasa sa vad cine se va opri

    RăspundețiȘtergere
  27. Ba! ce prosti is astia! se semneaza cu anonim si vor sa stie cine sunt:))

    RăspundețiȘtergere
  28. Nici nu mai am cuvinte...si daca ne stim de ce nu te semnezi? Ca-n filmele cu prosti!

    Si iar trebuie sa repet...am scris clar ca bloggeri se intalnesc saptamanal si ea ma contrazice...atunci la ce mai ma intrebi? daca tu stii mai bine ca mine. La intalnirile bloggerilor s-a discutat aceasta problema veche. Ce mai vrei? Cat sa te mai suport cu aceleasi intrebari si aberatii???????????????

    Daca vreti sa nu mai spuna lumea nimic, apucati-va de munca, lasati furaciunea si lasati comentariile stupide.

    RăspundețiȘtergere
  29. daca ma semnez iese urat si mai bine nu fac asta

    RăspundețiȘtergere
  30. ma jicnesti fara mtoiv, crezi k le stii pe toate.pcat de tine.poate k de asta nik nu rasp la tel

    RăspundețiȘtergere
  31. Chiar nu ma intereseaza cum iese. EU nu am nimic de ascuns si spun totul aici.

    Telefonul personal nu este pentru discutii stupide. In primul rand ca nu am timp, in al doilea rand am multe apeluri pierdute din care multe nu stiu ale cui sunt.

    Daca esti cine cred eu, e grav. Pentru ca tu stiai problema asta si vad ca iei apararea pe aici. NU e bine...


    Am spus tot ce am avut de spus si va rog pe toti sa spuneti aici, daca aveti vreo nelamurire.

    RăspundețiȘtergere
  32. nu i-au apararea la nimeni george, doar ca nu mi plak ceea ce vad aik.nu stiam k tel este doar pt discutii stupide.te am sunat pt k vroiam sa vb cu tine.nu tin partea nimanui, doar k nu e ok asa

    RăspundețiȘtergere
  33. stiu problema si nu mi plak.nu vreau sa fie asa.ce nu intelegi?

    RăspundețiȘtergere
  34. Pai cu ei trebuie sa stai de vorba nu cu mine. Eu ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  35. "MegaBacau il contraataca pe George (inimabacaului) cu niste argumente total irelevante..]"

    RăspundețiȘtergere
  36. Tipule nu trebuie sa incurajam prostia. El a facut un atac la o persoana. In material nu scrie ca acea persoana este jurnalist. E un simplu interviu la o persoana pe strada.

    In prostia lui nu si-a dat seama ca nu are voie sa faca asa ceva iar in materialul acesta nu scrie nicaieri numele lui sau vreo poza cu el.

    Dar pt. aceasta gresela va plati...prostia costa.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin