08.07.2010

Comunitatea si Crucea Rosie alaturi de sinistrati

COMUNITATEA RĂSPUNDE APELULUI UMANITAR AL CRUCII ROŞII BACĂU DE SPRIJINIRE A VICTIMELOR INUNDAŢIILOR

    Împreună cu persoanele care vor să contribuie, Crucea Roşie Bacău continuă să îi sprijine pe sinistraţii din judeţul Bacău, ajutându-i la treburile din gospodării şi distribuindu-le pachete alimentare şi igienico-sanitare.

Începând din 24 iunie a.c., când s-au înregistrat primele inundaţii, românii de pretutindeni au dat dovadă de umanitate şi solidaritate, donând ajutoare pentru cei afectaţi de inundaţii, din judeţul Bacău. Până în prezent, Crucea Roşie Bacău a intervenit cu ajutoare de primă necesitate în Botoşani şi Bacău, venind în sprijinul a peste 900 de familii sinistrate .

Săptămâna aceasta voluntarii au fost în fiecare zi la domiciliul persoanelor afectate de inundaţii din comuna Săuceşti, pentru a-i ajuta pe aceştia la curăţenie şi la scoaterea nămolului din curţi.
În zilele de 06.07.10 şi 07.07.10 s-au distribuit 200 de pachete cu produse alimentare în localităţile Săuceşti, Holt şi Prăjeşti. Donând 64 de pachete cu produse alimentare şi articole de îmbrăcăminte, funcţionarii publici de la Primăria Târgovişte şi Crucea Roşie Dâmboviţa ne-au însoţit marţi, 06.07.10 la Săuceşti pentru a distribui ajutoarele sinistraţilor.

Campaniei noastre s-au mai alăturat şi SC INTERBRANDS M&D SA care a donat 22 t de ceai îmbuteliat, HYPERMARKET REAL care a donat 2 t de produse alimentare , FOX COM SERV SRL care a donat în cursul dimineţii 500 de pachete de mezeluri, SC QUADRANT AMROQ BEVERAGES SRL care a donat 4 paleţi de apă plată şi 4 paleţi de apă minerală, DEICHMANN care a donat încălţăminte.
De asemenea ne-au susţinut în această campanie şi cei care ne-au oferit spaţii de depozitare pentru aceste donaţii: AGRICOLA INTERNATIONAL SA, MARIOCOM SRL.

Printre cei care s-au oferit să ajute se numără şi un grup de 23 de voluntari, coordonaţi de primarul din localitatea Leleşti, judeţul Gorj, care a venit miercuri seara, în Bacău pentru a ajuta la construirea digului. Aceştia au fost întîmpinaţi de câţiva voluntari de la Crucea Roşie Bacău, care îi vor avea în grijă pe tot parcursul şederii lor.

Campania Crucii Roşii Bacău continuă, iar cei care doresc să ajute în continuare pentru a asigura nevoile pe termen mediu ale familiilor afectate de inundaţii pot contribui cu:
- alimente neperisabile, pâine, apă potabilă, cizme cauciuc, lenjerie, pături, saci de dormit, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de igienă.
- bani prin donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Bacău www.crucea- rosie.ro
sau pot face donaţii în contul special deschis de Crucea Roşie Bacău:
Cont în lei:RO20RNCB0026030909190001 la BCR Bacău.

Donaţii de alimente greu perisabile se pot face şi prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii în toate magazinelor din reţelele: Carrefour, Real şi Metro dar şi la sediul filialei. Alimentele de bază sunt: mălai, făină, zahăr, orez, paste făinoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă. Acestea vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roşii Bacău în toate zonele afectate de inundaţii din Judeţ.

2 comentarii:

  1. LUNI,12 iulie 2010,la hotel Decebal din Bacău va avea loc prezentarea ,,Combaterea abandonului şcolar în mediul rural-un prim pas către succes",activitate care face obiectul demarării proiectului umanitar şi educaţional ,,ŞI EU MERG LA ŞCOALĂ",iniţiat de domnul profesor OŢETEA RĂZVAN-ALEXANDRU,de la ŞCOALA CU CLS.I-VIII SASCUT şi d-na manager VLAICU RODICA-MIRELA,COMPANIA EUREKO BACĂU.Scopul acestei manifestări este combaterea abandonului şcolar ,ajutorarea copiilor din familiile defavorizate ale comunei SASCUT,procurarea de rechizite şcolare,uniforme şcolare boboceilor ce urmează să intre în clasa a I-a de la SASCUT TÂRG şi BEREŞTI.Fondurile necesare vor fi obţinute prin distribuirea lucrărilor ştiinţifice ale domnului profesor OŢETEA RĂZVAN-ALEXANDRU,dar şi din donaţii şi sponsorizări.Vă aşteptăm!ORGANIZATORII!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da acesti anonimi cu suflet mare care sant voluntarii de la crucea rosie merita toata aprecierea si lauda pentru ce fac pentru oameni in momentele de suferinta create de inundatii

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin