19.07.2010

Programul Bibliotecii Judetene din săptămâna 19-23 iulie

Programul activităţilor cultural – educative din săptămâna 19 –23 iulie

Luni – Vineri, 19 iulie – 23 iulie 2010, orele 8,00 – 17,00 – Sala Multimedia

Biblioteca Judeţeană „C. Sturdza” Bacău, Centrul Judeţean de Formare

În cadrul Programului Naţional Biblionet – Lumea în biblioteca mea: participă la runda a doua a, a cursurilor de instruire gratuită, grupa a treia a de 10 bibliotecari din: Măgireşti, Balcani, Tg. Ocna, Pânceşti, Săuceşti, Horgeşti şi de la Biblioteca Judeţeană, în vederea instruirii lor în IT şi
administrarea Calculatoarelor cu Internet pentru Public.

Traineri – Biblioteca Judeţeană „C. Sturdza” Bacău:
 Crina Ifrim, şef birou Relaţii cu Publicul şi
 Mariana Breşug, bibliotecară
• Coordonatori activitate: Gabriela Muraru - director, Ioan Enache - coordonator proiect, Crina Ifrim - şef birou Relaţii cu Publicul şi Mariana Breşug, traineri.

Secţia de Artă

19 iulie 2010
 UN MARE NOVATOR DIN ISTORIA PICTURII - Michelangelo Merisi da Caravaggio, numit după oraşul său natal Caravaggio, lângă Milano, a fost un pictor italian considerat precursor al stilului baroc, indiscutabil unul dintre cei mai mari novatori din istoria picturii. Caravaggio respinge ierarhia genurilor şi canonul frumuseţii în pictură, conceput de umaniştii care au idealizat corpul omenesc. Pentru sublinierea realismului brutal al tablourilor sale, artistul foloseşte un dramatic contrast de clarobscur. Scenele biblice le înfăţişează ca imagini de viaţă cotidiană. dând astfel tablourilor religioase o dimensiune umană deosebită.
 Expoziţie de documente şi materiale audio-vizuale cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la moarte, realizată de Simona Marcu.

20 iulie 2010


 ŞAH MAT: ZIUA MONDIALĂ A ŞAHULUI - a fost instituită în 1966, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale a Jocului de Şah (FIDE). Este sărbătorită în fiecare an la 20 iulie. La primul congres FIDE (1914 la Paris), printre delegaţii care au aprobat constituirea acestui for internaţional s-a aflat şi tânărul român Ion Gudju, pe atunci proaspăt locotenent, doctorand în chimie la Sorbona şi maestru de şah entuziast. Cu ocazia aniversarii semicentenarului FIDE, în anul 1954, Ion Gudju a fost declarat 'decan fondator' al FIDE, România numărându-se astfel printre ţările fondatoare ale Federaţiei Internaţionale a Jocului de Şah. În ţara noastră, Federaţia Română de Şah (FRS) a luat fiinţă în 1915, primul preşedinte fiind scriitorul Mihail Sadoveanu.
 Expoziţie de documente, realizată de Iulia Leteanu.




Sala de Lectură


21 iulie 2010


 Vasile Alecsandri (1821-1890) - poet, dramaturg, folclorist, om politic, ministru, diplomat, academician român, membru fondator al Academiei Române, creator al teatrului românesc şi a literaturii dramatice în România, personalitate marcantă a Moldovei şi apoi a României de-a lungul întregului secol al XIX-lea.



Expoziţie de documente cu ocazia împlinirii a 189 de ani de la naştere, realizată de Laura Creţu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin