03.07.2010

„Apel pentru victimele inundaţiilor”

Crucea Rosie Bacau face apel la solidaritatea bacauanilor - agentii economici, sucursale de banci, Biserici,- pentru a ni se alatura in vederea sustinerii acestei actiuni. Rugam toti agentii economici si populatia din Bacau care pot si doresc sa se alature initiativei noastre sa ne contacteze la sediul Filialei Bacau din strada Oituz, nr.61, tel/fax: 0234/523733, zilnic intre orele 8 – 18.

Începând de astăzi, persoanele care vor să contribuie cu bani, pot face donaţii online pe site-ul

oficial al Crucii Roşii Bacau www.crucea- rosie.ro sau pot face donaţii în conturile special deschise de Crucea Roşie Bacau: Cont în lei:RO20RNCB0026030909190001 la BCR Bacău.

De asemenea, se pot face donaţii de alimente greu perisabile prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii în toate magazinelor din reţelele: Carrefour, Real şi Metro dar si la sediul filialei. Alimentele de bază sunt: mălai, făină, zahăr, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă. Acestea vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roşii în toate zonele afectate de inundaţii din Judet.

Pana acum campaniei noastre i s-a alaturat SC INTERBRANDS M&D SA care a donat pentru sinistratii din Bacau 20 tone de ceai imbuteliat si Hypermarket Real care ofera alimente, produse igiena si paturi.

Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, apă, pături, produse de igienă necesare persoanelor afectate de inundaţii şi asistarea acestora pe termen mediu.

Începând din 24 iunie a.c., când s-au înregistrat primele inundaţii, Crucea Roşie Bacau a intervenit cu ajutoare de primă necesitate în Botosani şi a oferit sprijin pentru 500 de familii.

In Saucesti, Crucea Rosie Bacau a fost prezenta la fata locului cu doua detasamente si doua ambulante in vederea evacuarii persoanelor cu handicap sau imobilizate si transport UPU.
In perioada urmatoare Crucea Rosie Bacau va continua sa ofere asistenta familiilor evacuate si cazate cu ajutoare de prima necesitate, în funcţie de evaluările si solicitărilor venite din partea autorităţilor.

Nevoile urgente: alimente neperisabile, paine, apa potabila, cizme cauciuc, lenjerie, pături, saci de dormit, imbracaminte, incaltaminte, produse de igiena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin