03.07.2010

Bacaul va ridica Catedrala Mantuirii Neamului

Firma bacauana Vanel-Exim care a proiectat Catedrala Ortodoxa "Inaltarea Domnului" din Bacau va construi  Catedrala Mantuirii Neamului din Bucuresti.

Bani de la bancă, nu de la stat

După cum ne informează TRINITAS TV, costurile pe care le presupune construirea acestei Catedrale vor fi suportate integral de Patriarhia Română fără sprijinul finaciar al statului, prin 2 modalităţi: credit de la bancă şi donaţii de la credincioşi, prin colecte organizate în biserici sau, direct.

In anul 2009, un an de criză, la nivelul întregii Biserici Ortodoxe Române s-au cheltuit pentru opera socială peste 46 milioane RON. biserica derulează 335 programe sociale şi are în administare aproape 400 de Aşezăminte Sociale', după cum a spus Părintele Consilier Constantin Stoica, Purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Potrivit Bisericii, lucrarea societăţii băcăuane a fost desemnată câştigătoare pentru că a punctat la rezistenţă - locul întâi, la instalaţii - locul doi şi la preţ «rezonabil » - în jur de 100 de milioane de euro. Iniţial, preţul lucrării la roşu fusese estimat la 180-200 de milioane de euro. "Niciun proiect nu s-a
ridicat la nivelul exigenţei comisiei şi nu a primit 90 de puncte. Totuşi comisia l-a ales pe cel care a primit premiul II, întrucât a răspuns bine exigenţelor şi a avut un preţ rezonabil, nu cel mai mic", a spus vineri Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal.

Premierea participanţilor la concursul de proiectare a Catedralei Mântuirii Neamului va avea loc în ziua de 7 iulie, orele 13:00, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul”, din Palatul Patriarhiei, în prezenţa Membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.


Conturi deschise la BCR, filiala Sectorului 4, Bucureşti:
RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109(LEI)
RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110(USD)
RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111(EURO)

Surse: basilica.ro si gandul.info

5 comentarii:

  1. O noua casa a Poporului..care e de fapt a preotilor .O sfidare la adresa celor multi si naivi..si asta in conditiile in care viata cotidiana e din ce in ce mai grea .Nu donati nici un banut pentru constructii inutile...construiti diguri si case pentru batrani

    RăspundețiȘtergere
  2. eronat... proiectul castigator este cel al societatii vanel-exim (firma de proiectare constructii nu realizare a lor). Catedrala nu va fi construita de aceasta firma.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa stiam si eu, dar daca asa scria la sursa...

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin