13.06.2013

Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă, la concurs

 Pe Stadionul Orăşenesc Târgu Ocna, timp de două zile, 24 echipaje îşi vor demonstra măiestria cu ocazia concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. În perioada 13 - 14 iunie 2013., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău va organiza pe Stadionul oraşului Târgu. Ocna, etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi
Private pentru Situaţii de Urgenţă de la localităţi, instituţiile publice şi operatorii economici din judeţul Bacău. La faza judeţeană participă un număr de 24 echipe de la operatorii economici şi instituţiile publice dotate cu motopompe şi cu autospeciale de stins incendii.

Concursul este structurat pe două etape, astfel: - pe data de 13 iunie 2013, participă Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă de la operatorii economici şi instituţiile publice dotate cu motopompe şi autospeciale de stins incendii; - pe data de 14 iunie 2013, participă Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la localităţile dotate cu autospeciale de stins incendii. Pentru participarea la concurs, loturile serviciilor voluntare şi private vor avea în componenţă un antrenor (şeful serviciului), opt concurenţi şi două rezerve, care vor avea calitatea de angajat sau voluntar în serviciul din care fac parte.

Echipajele participante îşi vor demonstra măiestria la probele: pista cu obstacole pe 100 m, ştafetă 4x100 m, dispozitivul de intervenţie. Echipele clasate pe primele locuri vor primi diplome, cupe şi medalii personalizate, urmând să participe la faza interjudeţeană. Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Organizarea şi desfăşurarea concursului vor fi asigurate de o brigadă de arbitri formată din personal din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin