27.06.2013

Festivalul National de Muzica Usoara pt copii "ASCHIUTA" 2013

 Palatul Copiilor Bacău împreună cu Inspectoratul Şcolar al Judeteţului Bacău, organizează vineri, 28 Iunie 2013 începând cu ora 11.oo în sala Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacău, a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii ”AŞCHIUŢĂ”. În aceeaşi zi începând cu ora 18.oo, tot în sala Teatrului Municipal “Bacovia”, va avea loc Gala Laureaţilor ”AŞCHIUŢĂ”. Pe scena festivalului vor
participa copii ce aparţin învăţământului preşcolar şi primar din ţară, care au trecut de etapa de preselecţie.

Preselecţia a fost efectuată de către o comisie de evaluare alcătuită din interpreţi de muzică uşoară şi profesori de muzică din Bacău. Aceştia au audiat CD-urile trimise de concurenţi, cu pozitivele (vocea concurentului) a două piese interpretate de aceştia: una de factură lentă şi cealaltă de factură ritmată. S-au înscris la preselecţie aproximativ 100 de copii din învăţământul preşcolar şi primar din Bacău şi din ţară.

 Toţi concurenţi vor intra în concurs grupaţi pe următoarele categorii de vârstă: o 4 – 6 ani ( 7 ani neâmpliniţi la data concursului) o 7 – 8 ani ( 9 ani neâmpliniţi la data concursului) o 9 – 10 ani (11 ani neâmpliniţi la data concursului) Se va acorda la fiecare categorie de vârstă premiul I, II, III si menţiunea I, II, III. Trofeul ”AŞCHIUŢĂ” va fii atribuit intrerpretului care va obţine nota maximă, indiferent de categoria de vârstă participantă. Câştigătorii vor fi răsplătiţi în bani, la baremul M.E.N., plachete şi diplome.

Se vor mai oferi participanţilor la festival, premii speciale din partea organizatorilor, partenerilor şi sponsorilor; Proiectul festivalului a fost conceput în anul 2007 de către prof. Claudiu Filip de la Palatul Copiilor Bacău ( www.festivalulaschiuta.blogspot.ro ).

Datorită succesului de care s-a bucurat festivalul în rândul cadrelor didactice, părinţilor şi copiilor, proiectul a fost inclus de M.E.N. în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale, ca Festival Naţional de Muzică Uşoară pentru Cei Mici.


Festivalul este singurul din ţară, care se adresează doar copiilor din categoria de vârstă 4 – 10 ani, si a prins contur prin sprijinul financiar oferit de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Bacău. Prezentarea spectacolului este asigurată de magicianul Augustin iar preşedintele juriului va fi conf. univ.dr. Dumitru Lupu-compozitor.

 Oferta restrânsă la nivel naţional a unor activităţi cultural-artistice pentru copiii din învăţământul preşcolar şi primar a determinat iniţierea proiectului ”AŞCHIUŢĂ”. Scopul a fost acela de a creea un cadru de manifestare de tip Festival-Concurs în Bacău la standarde calitativ-superioare, copiilor talentaţi aparţinând doar aceastei categorii de vârstă. Un alt motiv ar fi descoperirea şi promovarea micilor talente şi direcţionarea lor către alte concursuri naţionale şi internaţionale. Pentru detalii suplimentare sunati la: 0740. 288. 376 Persoana de contact: prof. Claudiu Filip

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin