09.01.2012

Vandalismul grafiti continua - pe teatrul de vara

In urma cu un an scriam despre fenomenul grafiti si am postat fotografii cu vandalismul din Bacau.

Am gasit pe net un filmulet legat de fenomenul grafiti, in orasul Emonton din Canada, unde fenomenul a fost scapat de sub control. Diferenta e ca acolo se iau masuri, si grafitile este considerat vandalism si asociat cu gruparile infractionale si drogatii (doar astia au mai ramas sa faca asta). Am intrebat mai demult la politie si spuneau ca nu exista amenzi in acest sens, dar totusi orasul este mazgalit.

Sustin in continuare ca aceste  desene pot si transformate in arta si acesti graferi ar putea imbunatati imaginea orasului. Probabil ca trebuie ajutati.

Teatrul de vara-obiectiv refacut cu milione de euro nu a scapat de mana vandalilor


Uniti-va si cereti sprijinul, dar ceea ce faceti este in continuare vandalism, atata timp cat mazgaliti peretii  peretii cu nume. Nu veti fi cunoscuti in comunitate, intrebati pe cineva pe strada de vreun grafer, nu stie nimeni de voi, doar ca toti va injura. Daca va cunosc cativa priteni nu insemna ca sunteti populari. Intr-o zi veti creste si voi, si veti dedea ca ati lasat in urma doar niste pereti mazgaliti cu niste nume cu care va va fi rusine. Daca ar fi ok, de ce va ascundeti? De ce nu le faceti de fata cu lumea pe strada?

Priviti filmuletul

Un comentariu:

  1. Grafitili este o artă ce ar colora superb lumea, însă trebuie învățăță. Păcat că nu ar desena și ei ceva cu suflet și în locuri mai adecvate.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin