19.01.2012

Blestemul fântânilor din Bacau

Fantanile arteziene au reprezentat pentru toate civilizatiile un simbol al frumusetii, al norocului si a bunastarii.

Am spus blestemul fantanilor, deorece am facut un recensamanat, si din 13 fantani arteziene, doar vreo 4-5 functioneaza:

Fantana centrala din Parcul Cancicov (veche de 30 de ani, stricata asta vara, am auzit doar promisiuni ca se face alta)

Fantana celor 3 statui din Parcul Cancicov (nefunctionabila de multi ani)



Fantana din Piata Casei de Cultura (merge foarte rar, cel putin in vara lui 2011 a fost scumpa tare la vedere)

Fantana zodiacala din Parcul Catedralei (am mai scris aici, n-am vazut-o niciodata functionand)

Fantana dreptunghiulara din Parcul Catedralei (functionabila)


Cele 3 fantani din zona Latin-ChiarOscuro (nu stiu cand au funtionat pentru ca eu nu le-am prins niciodata active)




Fantana din Parcul Trandafirilor (functionabila)


Fantana din Parcul Olimpic (pana in prezent nefunctionabila, s-au facut doar cateva probe. Am inteles ca nu i s-a dat receptia, pentru ca s-au furat elementele de cupru, dar chiar nu-i vina noastra si nu ne intereseaza. Parcul s-a dat in folosinta de un an si mi-as fi dorit sa vad si fantana functionand.)

Si ar mai fi tot in Parcul Cancicov o fantana, din piatra sub un foisor, vis a vis de Directia spatiilor verzi. Tot la fel, n-am vazut-o niciodata curgand.

TasnitoaREA - parca functionabila

Ciupercutele(functionabile):


O fantana frumoasa a mai fost in locul unde este acum strapungerea spre Piata mare dinspre Str. Mihai Viteazul.  Daca au mai fost fantani, astept de la cei batrani sugestii, pentru ca eu nu am mai prins altele.

Poate vara lui 2012 va fi mai tasnitoare:)

La privat merge fantana....la stat mai greu..

3 comentarii:

  1. Fantana din Parcul Olimpic merge...eu stau in zona si de multe chiar a functionat..Anul asta sper ca Parcul Cancicov sa fie putin renovat la spatii verzi mai ales in zonele mai putin circulabile..

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu tot respectul, am fost prin parc toata vara si nu a mers. Am vazut cu ochii mei ca era si instalatia stricata. Abia la sfarsitul verii, au inceput sa fac probe....dar asta nu se numeste ca a functionat de la inaugurare...ca a venit imediat frigul...si gata. Stai sa vedem la primavara ce o sa mai fie stricat si poate trece iar vara pana o repara...

    In Cancicov, ultima problema sunt spatiile verzi, d.p. meu d.v.d ...acolo cele mai mari probleme sunt fantana, iluminatul, stalpii cu fire de curent descoperite si lacusorul.

    RăspundețiȘtergere
  3. De cand eram mai ma gandeam la fantanile de pe bulevardul unirii ca nu au mers. Am inteles ca nu au motorasele, pentru ca partidul ceruse scaderea cheltuielilor si nu au mai luat motorasele. Dar putea cineva in atatia ani sa le faca... Eu am vazut fantana de la Casa de Cultura mergand numai cand ploua afara si merci ca mi-ai adus aminte unde era fantana de langa Piata. Imi aduceam aminte, insa nu mai stiam exact.
    Sincer nu stiu de ce nu functioneza. Daca o fantana e facuta calumea nu consuma apa, pentreu ce reintra in circuit, si nu cred ca motorasele alea consuma mult curent...

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin