18.12.2013

Inaugurare sediu pompieri in Comanesti si predare de stafeta

 Joi, 19 decembrie 2013, începând cu ora 11.00, în centrul oraşului Comăneşti, pompierii militari băcăuani vor organiza şi desfăşura ceremonialul de predare-primire a comenzii şi a drapelului de luptă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău. În baza Decretului Preşedintelui României nr. 877 din 11.11.2013, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 694 din 13.11.2013, domnul general de brigadă Mihai Simionescu, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, a trecut în rezervă cu drept la pensie. După 13 ani la
comanda pompierilor militari din judeţul Bacău şi 37 ani de carieră militară, domnul general de brigadă Mihai Simionescu predă ştafeta prim-adjunctului său, domnul colonel Ioan Mihalache, care a fost împuternicit în funcția de inspector șef, în prezența domnului Constantin Cătălin Chiper – secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a domnului general de brigadă dr. Ion Burlui – inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a autorităţilor locale. Ceremonia de predare–primire a comenzii unității şi a drapelului de luptă se va desfăşura într-un cadru festiv, în centrul orașului Comănești, unde cadrele unităţii vor da onorul oficialităţilor, iar muzica de fanfară va oferi solemnitate momentului.

 Premergător ceremoniei de predare-primire a comenzii unității şi a drapelului de luptă, tot joi, în acelaşi cadru festiv, se va desfăşura şi activitatea de inaugurare a noului sediul al Gărzii de Intervenţie Nr.2 Comănești, din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești. Evenimentul va avea loc la sediul subunităţii de pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 5, din orașul Comănești, începând cu ora 10.00. 

Noua casă a pompierilor militari nu ar fi fost posibilă fără efortul deosebit depus de Consiliul Local al oraşului Comăneşti, care a pus la dispoziție atât construcția la cheie complet utilată, cât și echipamentele de protecție pentru întregul personal. Cetățenii și reprezentanții mass-media sunt aşteptaţi să participe la acest eveniment deosebit din activitatea pompierilor militari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin