24.12.2013

Caravana de Craciun a Crucii Rosii Bacau a ajuns la final

Timp de două săptămâni, atât în mediul rural cât și în mediul urban, voluntarii Crucii Roșii Bacău s-au deplasat pentru a împărți cadouri persoanelor nevoiașe. Caravana de Crăciun a Crucii Roșii Bacău, aflată la cea de-a șaptea ediție, și-a propus să-i sprijine și anul acesta pe băcăuanii cu venituri reduse și să le asigure acestora cele necesare pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

 În total au fost distribuite aproximativ 1 000 de pachete, ce s-au îndreptat către
persoane vârstnice, copii și familii nevoiașe din județul Bacău. Aceștia au primit în perioada 9 decembrie-23 decembrie a.c., pachete cu alimente, produse de igienă, articole de vestimentație, dulciuri și jucării.

Valoarea cadourilor distribuite s-a situat în jurul valorii de 50 000 lei și au fost achiziționate prin eforturile Crucii Roșii Bacău, fiind suportate din fondurile campaniei 2%, și din donațiile partenerilor .

Voluntarii au plecat în fiecare zi pe teren, pe diferite trasee, printre care: Comănești-Moinești, Oituz-Onești, Traian-Secuieni, Slănic Moldova, Colonești-Răchitoasa, Buhuși, Dărmănești, Tg. Ocna, Roșiori și altele.

Crucea Rosie Bacau le multumeste partenerilor cu ajutorul cărora au reușit sa aduca puțină bucurie oamenilor nevoiași: instituții de învățământ din județul Bacău (Școala "Alexandru Ioan Cuza", Colegiul National Catolic "Sf. Iosif", Colegiul Național “Ferdinand I”, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Colegiul Tehnologic "Petru Rares", „Colegiul Naţional Pedagogic Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional “Gheorghe Vrânceanu”, Colegiul Național de Arte "George Apostu", Școala Generală Liviu Rebreanu, Școala Generală G.M. Cancicov, Școala Generală din com. Lespezi, Colegiul Național Dimitrie Ghika din Comănești – unde s-a decis ca resursele financiare colectate să rămână la dispoziția unității de învățământ - Liceul Tehnologioc din Onești, Școala Generală din com. Dofteana), Carrefour BACAU, SELGROS Cash & Carry Bacau, METRO Cash & Carry Bacau, SC Inan Impex SRL, dar și cetățenilor inimoși, care au contribuit la Caravana noastră.


Un gând special de mulțumire către CORA BACĂU, un partener permanent al proiectelor, si care a sprijinit Caravana de Craciun prin substantiale donații în alimente, hăinuțe pentru copii, jucării și dulciuri și spre Asociația Betania, care a sprijinit, de asemenea, proiectul Crucii Roșii Bacău. În cadrul acestui proiect, voluntarii Crucii Roșii Bacău au realizat și o distribuție de tichete sociale în valoare de 50 de lei pentru aproximativ 100 de persoane afectate de sărăcie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin