21.03.2012

Primarul Romeo Stavarache în Parlamentul European

Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău şi raportor al Comitetului Regiunilor pentru Regulamentul european privind Fondul de Coeziune 2014-2020, a fost invitat de doamna Danuta Hubner, preşedintele Comisiei pentru Dezvoltare Regionalǎ din Parlamentul European, să prezinte recomandările autorităţilor regionale şi locale cu privire la propunerea de regulament a Comisiei Europene.
Fondul de coeziune are o însemnătate deosebită atât la nivel local, regional sau naţional, cât şi în plan
european. Din fond sunt finanţate marile proiecte de infrastructură de transport şi mediu, de regulă de peste 50 de milioane de euro, în ţările mai puţin dezvoltate ale UE, al căror venit naţional brut se află sub 90% din media Uniunii Europene. Practic, fără sprijinul financiar al UE, din fondul de coeziune, aceste proiecte nu ar putea fi realizate. “Pentru a fi competitivi, trebuie să oferim şanse tuturor regiunilor să-şi valorifice potenţialul, iar acest lucru nu se poate realiza fără o infrastructură de transport adecvată “, a atenționat Romeo Stavarache.

Potrivit avizului realizat de raportorul Romeo Stavarache, stabilirea de priorități în dezvoltarea infrastructurii pe întreg arealul european va crea premisele unei și mai bune funcţionări a Uniunii Europene, ca spaţiu economic comun, dar reprezintă și o expresie a solidarităţii cu statele membre mai puţin dezvoltate. Primarul Romeo Stavarache a insistat pe o dezvoltare teritorială echilibrată și pe nevoia ca deciziile să fie luate cât mai aprope de comunități și în acord cu nevoile acestora: “În unele state membre, regiunile şi oraşele nu sunt suficient consultate în luarea deciziilor privind proiectele de infrastructură de transport, finanţate prin Fondul de coeziune. Autorităţile regionale şi locale joacă un rol cheie în ceea ce priveşte planificarea teritorială și, mai mult decât atât, ele co-finanţează proiectele de infrastructură secundară. De aceea, este nevoie să lucrăm în parteneriat, atât la nivel naţional cât şi la nivel european.”

Raportorul a solicitat sprijinul Parlamentului European pentru a susţine o politică regională coerentă și ambiţioasă şi alocarea unui buget european în perioada 2014-2020 care să permită atingerea a obiectivelor propuse. „Știu că există o poziţie fermă privind bugetul alocat politicii de coeziune şi vă rog să faceţi tot posibilul pentru ca bugetul fondurilor structurale şi de coeziune să nu fie redus în perioada negocierilor. Ar fi un pas înapoi în drumul spre o Europă mai competivivă, pe care cu toţii ne-o dorim”, a solicitat raportorul Romeo Stavarache. Comunicat Primaria Bacau .

Un comentariu:

  1. Abuzurile Primariei Bacau - Taxe si Impozite modificate pana la exagerare

    Taxa pe teren ridicata de la 1.400 la 16.000 Ron !!!Nu stiu daca se numeste abuz, inselatorie, nesimtire, sau "interesul cuiva" de a incerca safure in mod legal terenurile care au fost inchiriate de primarie oamenilor de ani si ani de zile.

    Responsabila de toate acestea este doamna viceprimar ROXANA MIRONESCU, cea care a dat legea privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pe anul 2012.

    Dar cu siguranta se ascunde ceva. De cine a fost mituita doamna viceprimar si ce interese se ascund in spatele acestui abuz?

    Nu sunt avocat si nu pot sa va dau detalii exacte privind legea, sunt doar o pensionara de 65 de ani, disperata si umilita de tot ce a putut sa faca conducerea primariei obligandu-ma sa platesc sume aberante pe care cu toata pensia mea si a sotului nu le-as putea plati nici daca as renunta la mancare si alte cheltuieli.Sunt aproximativ 200 de persoane in judetul Bacau care au aceeasi problema ca si mine. Multora li s-a facut rau cand au auzit de sumele marite peste noapte, altii au ajuns in spital. Eu nu mai dorm noaptea si stau cu calmantele langa mine.


    Sa va spun mai pe scurt problema mea ca sa intelegeti cu ce ma confrunt de cateva zile. Sunt chiriasul unei "bucati" de teren agricol, proprietar fiind Primaria Bacau. Terenul a fost inchiriat de mama mea acum 66 de ani de la primarie. S-a platit o taxa extraordinar de mare in toti acesti ani, atat pentru mama care aveao pensie foarte mica cat si pentru mine in prezent ca pensionar.

    Taxa ar trebui sa fie perceputa lunar si este un abuz din partea primariei sa oblige cetatenii sa plateasca pâna la 31 martie aceasta taxa pe total an. Daca nu este achitata pana la aceasta daca se percepe o penalizare enorma pentru fiecare zi de intarziere.

    Din dorinta de a scapa de grija incasarii acestui bir lunar, cetatenii sunt obligati sa plateasca taxa pe intregul an, nu au facut nici o concesie pentru cei saraci si amarati care au facut plageri si sau rugat de primarie sa achide in 2 rate neavand posibilitatea achitarii intregii sume. Oameni saraci pentru care singura lor sursa de hrana era cultivarea pamantului.

    Suma pe care o aveam de plata anual era aprox. 1.400 RON pentru 600 mp de teren, ceea ce era enorm pentru mine avand in vedere ca insemna pensia mea pe aproape 3 luni de zile.Dar adevarata veste socanta care m-a asteptat zilele astea ( pe mine si pe alti cetateni din judetul Bacau) nu e ceea ce am scris mai sus.

    Cand sotul meu (are 71 de ani) s-a dus pe 26 martie sa plateasca impozitul si a auzit suma i s-a facut rau si a cazut din picioare. Pentru ca binevoitoarea doamna viceprimar ROXANA MIRONESCU care se lauda public cataxele si impozitele au ramas neschimbate cum dealtfel a zis si Guvernul, a considerat ca terenul nu mai este agricol ci construibil.

    Ce om normal poate declara un teren construibil, o bucata de pamant de 600 mp care nu are intrare, nici prin fata, nici prin spate sau parti. Oare cel ce isi permite sa plateasca chiria si va construi va veni cu elicoperul si va ateriza pe constructie direct?


    Si problema nu este numai trecerea de la un rang la altul, ci suma pretinsa. De la aprox. 1.400 Ron pe an, la 16.000 Ron /an !!!


    Cum este posibil asa ceva!? Si fara o instiintare in prealabil nici scrisa nici verbala. O lege data la 1 ianuarie 2012, iar pana la data de 28 martie nu am fost instiintata nici eu nici alte persoane aflate in aceeasi situatie.


    Dar mi se imputa chiar daca renunt la contract, sa platesc 2.000 Ron pe cele trei luni care deja au trecut, eu neluand cunostinta decat in data de 28 martie de schimbarile survenite.


    Semnat: "2Pensionari nefericiti care au fost amenintati"


    P.S. - Primaria Bacau face parte din PNL partidul lui Crin Antonescu care vrea sa candideze ca Presedinte. Daca acum cand nu este inca la putere si le pune cutitul oamenilor la os, ce ne va mai astepta daca va ajunge Presedinte?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin