22.03.2011

22 Martie – Ziua Mondiala a Apei

“Apa pentru orase: Raspunsuri la provocarile urbane”

In fiecare an, in data de 22 martie, lumea intreaga sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei.

In acest an, tema Zilei Mondiale a Apei, “Apa pentru orase: Raspunsuri la provocarile urbane” (Water for Cities: Responding to the Urban Challenge), atrage atentia asupra unui fenomen ingrijorator: populatia oraselor creste mai rapid decat se poate adapta infrastructura de apa din oras. Este prima data in istoria omenirii cand cea mai mare
parte din populatia lumii traieste in orase: 3,3 miliarde de oameni si aceasta continua sa creasca intr-un ritm alarmant.

Sarbatorirea la nivel international a Zilei Mondiale a Apei este o initiativa nascuta in 1992, la Conferinta Natiunilor Unite asupra Mediului si Dezvoltarii (UNCED) desfasurata la Rio de Janeiro. Adunarea Generala a Natiunilor Unite a desemnat ziua de 22 Martie a fiecarui an ca Ziua Mondiala a Apei. Aceasta zi s-a sarbatorit incepand din anul 1993, in conformitate cu recomandarile UNCED cuprinse in capitolul 18 al Agendei 21.

Scopul manifestarilor organizate cu prilejul acestei zile este de a atrage atentia asupra importantei apei, asupra rolului pe care aceasta il joaca in viata tuturor, precum si asupra modului in care resursa de apa este gestionata. Intrucat dezvoltarea durabila se invata de la cele mai mici varste, Administratia Bazinala de Apa Siret organizeaza cu acest prilej actiuni educative cu copii in scoli, lectii deschise, prin intermediul carora copiii sunt familiarizati cu problematica apei, reusind sa afle despre modul in care este analizata apa, dar si sfaturi legate de consumul rational al apei. De asemenea, cu aceeasi ocazie, se va intruni Comitetul de Bazin Siret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin