01.02.2014

Ei nu sunt oameni?

 De exemplu 200 de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau acționează in judetele Braila si Vrancea pentru limitarea şi înlãturarea consecinţelor dezastrelor naturale din ultima perioada (150 de jandarmi in judetul Braila si 50 de jandarmi in judetul Vrancea).

Oamenii aceștia au si ei familii, o sănătate, probleme.  In mare parte, armata a rămas armată. Adică militarii, de cele mai multe ori sunt transportați cu camioanele cu prelată, stau cu orele in frig, nemâncați, obosiți..etc. Chiar zilele trecute, la o emisiune tv, ni se prezenta o statistică îngrijorătoare precum că vreo 30 de mii de angajati din MAI, reunind poliști, pompieri, jandarmi, sunt bolnavi.

Nu vreau să le plâng de milă, dar îmbolnăvirea lor, tot pe noi ne costă și ne costă dublu. O dată că militarul bolnav intră în concediu medical cu bani tot de la sănătate si că va sta pe dreapta în loc să rezolve problemele comunității.  (având in vedere că avem deficit la numarul de cadre)

Nu putem să ne gândim si la starea psihologică a lor, pentru că salariile le-au fost tăiate, iar ca să dai randament ai nevoie de condiții si stimulări pe măsură. Corupția se poate opri tot cu salarii mai mari. 

De exemplu, gruparea mobilă din Bacau a văzut Pungestiul,  mai des decât au vazut gospodinele Suleyman Magnificul.

Sunt de acord, că în situații de urgență trebuie să intervină, dar nu cumva este o proastă gestionare? Pentru că resurse umane sunt si în localitățile respective, și s-a întâmplat de multe ori ca sătenii să se uite la armată cum le scoate noroiul sau zăpada din curte, în timp ce ei stateau cu berea în mână....


 Iată și comunicatul de presă:

Misiunea jandarmilor consta in participarea, alaturi de autoritatile locale precum si celelalte institutii cu atributii in acest domeniu , la actiunile de salvare a persoanelor, a bunurilor acestora, distribuirea de alimente si alte ajutoare umanitare populatiei afectate, deblocarea unor cai de acces catre locuinte, ajutarea persoanelor vârstnice şi a celor aflate în dificultate, facilitarea accesului acestora către sursele de apă, locurile unde au depozitate lemnele ori la grajdurile de animale.

 IN JUDETUL VRANCEA Efectivele de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobilă Bacău au intervenit astazi în comuna Tâmboieşti, sat Slimnic. Jandarmii din cadrul unitatii au actionat pentru deblocarea cailor de acces in peste 100 de gospodării şi anexe, au fost desfăşurate activităţi de deszăpezire pentru salvarea a peste 100 de animale şi păsări din gospodăriile afectate de căderile masive de zăpadă, facilitarea accesului pe uliţe şi drumuri comunale către imobilele aparţinând unor persoane în vârstă, repunerea în circulaţie a 4 mijloace auto, deblocarea a 5 fantani.

 IN JUDETUL BRAILA Efectivele de jandarmi din cadrul unitatii au actionat in comunele Lacul Sărat, Traianu şi Urleasca . Jandarmii au actionat pentru deblocarea cailor de acces in aproximativ 100 de gospodării şi anexe (peste aproximativ 150 de persoane dintre care 20 cu probleme medicale), salvarea a peste 200 de animale si pasari din gospodăriile afectate de căderile masive de zăpadă, descongestionarea accesului pe uliţe şi drumuri comunale, repunerea în circulaţie a 10 mijloace auto, deblocarea cailor de acces către biserica şi cimitirul din localitatea Traianu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin