23.12.2012

Pentru ca blogging-ul tine de bun simt !

Peste tot am auzit celebra vorba "cei 7 ani de acasa" pe care am inteles-o intr-un tarziu, cand m-am lovit de oamenii cu anii lipsa. Imi amintesc, cum in toamna lui 2008, scriam primele randuri si postam primele fotografii pe Inima Bacaului.

Pentru ca bloggingul insemna calitate, si uneori am reusit sa intru in medii unde si  presa acreditata nu avea voie. Mai tarziu, am ajuns unul dintre "acreditati". Acum, nici acreditarilor nu le mai acord mare importanta, pentru ca in continuare cred ca totul tine de calitate si cum abordezi subiectele.

Din respect si pasiune pentru blogging si implicit cititorii mei, am mai facut o facultate in domeniu, ma angajasem si la un ziar (Adevarul), pentru a gusta cu adevarat din presa. Nu  imi pare rau, pentru sutele, miile de ore petrecute pentru blog, deoarece le-am facut cu toata daruirea. Dar au fost prea multe sacrificii si renuntari.
 Daca ma intrebati ce-as face daca ar fi sa o iau de la inceput, nu as fi ipocrit sa spun ca da. As porni la drum, dar cu mai multa cumpatare si fara sa mai sacrific pe nimeni si nimic. Ca tot vine anul nou, imi amintesc cum prima zi din 2012, in loc ca stau la masa cu familia, am petrecut-o in ger la un incendiu. Durerile de spate se datoreaza miilor de ore petrecute pe scaun in fata monitorului. Ca sa nu mai spun ca mijlocul de transport, benzina, logistica, aparatura, costa sute de milioane....pentru ca bloggingul tine de bun simt.

De multe ori am vrut sa scriu mai mult, dar simt ca lumea nu mai are timp, si se uita numai pe diagonala. Am considerat sa scriu mai mult despre evenimentele orasului, ca ar fi mai importante. In timp, este posibil sa se mai schimbe anumite aspecte.

Altii s-au prins din timp de notorietatea site-ului si au inteles ca e si spre binele lor daca isi promoveaza evenimentele sau brandul. Pot doar sa-i felicit. Altii se plang in continuare ca nu le merg bine evenimentele. Dar ei nu vad nici acum importanta mediului online, inclusiv bloggul bacauan. Isi merita soarta, pentru ca vremurile se schimba, iar ei raman invechiti. Ma bucur cand ma intalnesc cu oameni si apreciaza ceea ce fac si atunci cand pot fi de folos cuiva. Probabil ca cea mai mare rasplata pe care am primit-o, a fost excursia in Europa.

Oamenii, in general incearca sa te eticheteze. Vor sa spuna ca esti de partea cuiva. La un moment dat
spuneau ca tin cu primarul si cu PNL-ul, pentru ca ma regasem in proiectele orasului, mai apoi altii au spus ca-s cu PDL-ul, ca am avut si "norocul" ca ARD-ul sa folosesca sloganuri precum "Inima Romaniei" pe care eu le-am lansat de peste un an de zile, cu mult inaintea lor. Cica am fost si cu PSD-ul pe vremea cand luam interviuri presedintelui Consiliului Judetean, Dragos Benea sau lui Viorel Hrebenciuc.

Uneori ma bucuram cand lumea spunea acestea, pentru ca trebuie sa fii cineva ca sa primesti ceva de la partide sau oameni politici.
S-au convins ca nu sunt cu nimeni, ci mai degraba cu toata lumea care doreste binele si dreptatea. Nu am primit nimic niciodata si pot dovedi oricand.

In decursul vremii, m-am implicat in multe proiecte si unele le-am initiat personal. Ultimul ar fi MONUMENTUL IUBIRII, ce se gaseste deja in centrul parcului Cancicov ....... pentru ca bloggingul tine de bun simt.

Imi amintesc cat de bucuros am fost, cand am facut rost prin 2008, de filmul cu "Bacaul de altadata" dar nu am avut nicodata curajul sa-l postez pe net, deorece stiam ca nu este munca mea, ba ma grav ca nu aveam drepturi de autor asupra lui. Altii l-au pus pe net recent, fara nicio rusine sau intrebare. - pentru ca bloggingul tine de bun simt.

Uneori aveam informatii in timp real, dar care ar fi deranjat sau ar fi pus intr-o postura proasta pe cineva. Nu am facut-o - pentru ca bloggingul tine de bun simt.

Cand am realizat site-ul, i-am  gasit un logo si un slogan. Cel cu "I love Bacau". Timp de peste 4 ani, sloganul s-a vazut pe toate gardurile din oras, banere publicitare, reviste de timp liber, la radio si bineinteles pe internet..Am vrut prin 2009, sa realizez si pagina de fani pe facebook cu "I love Bacau", puteam doar sa o rezerv, dar nu am facut-o pentru ca nu as fi crezut ca cineva nu ar putea fi original sau sa fure ceva ce exista, Eu unul nu as putea sa fur ceva de la alt blogger. - pentru ca bloggingul tine de bun simt.

Imi cer scuze pentru ca uneori m-am abatut de la drumul ales la inceput, dragostea pentru Bacau. Primele postari erau bazate pe "Bacaul de altadata" - poate un Bacau al bunului simt. Nu inteleg nici eu ce astept, ca sa postez miile de fotografii din Bacau, pe care le-am realizat in tot acest timp...

Uneori am vrut sa gust si din faima traficului mare, si am reusit. 

Anul acesta am renuntat sa merg la balurile bobocilor, desi aduc un trafic bun. (singurul bal la care am mers a fost cel de la Universitate deoarece am facut parte din juriu) Am spus ca trec la nivelul urmator, si ii las pe cei tinei si pe cei care sunt la inceputurile bloggingului sa se ocupe. Am maturitatea necesara sa abordez subiecte mai grele si mai complexe. Dar cand am trecut recent pe la Teatrul Bacovia (si am fost de multe ori acolo) am dat peste nea Lulu , care eu am sa-i spun "Dorel". Un tip care nu demult ridica cortina la teatru, acum sa fie pus in fata in contact direct cu publicul. Si cum "Dorel" avusese o zi mai proasta, a trebuit sa ma cert cu el pentru ca nu avea el chef de ceva anume. Nu vreau sa intru in detalii, ca ar dura prea mult, dar pot sa concluzionez ca am vrut sa-l sun pe directorul teatrului care ma cunoaste personal, dar nu am mai apucat pentru ca "Dorel" l-a sunat mai  repede ca sa-l minta, de fata cu mine, atentie!, in fata mea, ca eu vreu sa fac poze prin teatru si nu la piesa care abia incepuse. Capul nu l-a dus ca nu prea e buna minciuna mai ales in timpul unei piese si mai ales ca am sute de poze din teatru, plus ca fusesem invitat la piesa de actorii teatrului.  Ideea era ca daca oameni ca acestia sunt pusi in fata, din lipsa de personal, se duce de rapa si cultura. Degeaba un intreg teatru munceste si actorii  repeta sute de ore, daca interfata este defecta, ba mai mult, face rau.

Deci ce sa aleg, o piesa de teatru sau un bal al bobocilor? Daca postez o poza de la teatru strang 6 like-uri, daca postez  un posterior al unei adolescente, de la un bal, strang peste 100 de like-uri - Deci acesta e si publicul - pentru ca si cititorii tin de bun simt! Am intalnit persoane care dadeau o asa mare importanta la cate like-uri strangeau la o poza, si traiau in iluzii, incat nu mai vedeau ce era cu adevarat important, sau mai rau, considerau ca aveau succes daca 4-5 prieteni dadeau un like..

Altii au incercat calea mai scurta si altii inca incearca. Copie de la altii si sunt falsi. Ii simti cand te intalnesti cu ei la anumite evenimente. Au impresia ca nu stiu ce afiliere sau prietenie ii va duce undeva sus. Se inseala....

Lumea care stie de INIMA BACAULUI, este cea care s-a regasit macar o data in ideile si munca bloggului. Voi sunteti : INIMA BACAULUI.! Pentru ca bloggingul tine de bun simt !

12 comentarii:

  1. Foarte frumos spus.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru intreaga activitate !! Va urmaresc cu mare interes si ma bucur cand vad ca mai exista Oameni adevarati gata sa se sacrifice pentru semenii lor. Sunteti un OM !

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevăr vorbește gura ta...am rămas cu gura căscată după ce am citit asta,în tine se ascund mult mai multe decât dai dovadă la prima impresie...Bravo,oameni de calitate mai rar,si Bacăul mi-a demonstrat-o de nenumărate ori !E frumos ce faci,merită jertfele pe care ești nevoit să le faci,majoritatea nu fac decât să fugă undeva ,undeva unde sunt posibilități,tu însă ai rămas aici,luptând cu lumea care din păcate a incetat să mai aprecieze...macar si teatrul!Respect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se merita toate jertfele de care vorbesti....e bine sa te implici in tot felul de actiuni, dar nu renuntand la persoanele pe care le iubesti!

      Ștergere
  4. cat de frumos ai scris..ai mare dreptate!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa continui sa ticai, Inima, esti o frantura reala - in marea asta de mizerie - de bun simt! La multi ani, Inima! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Continui Mada! Multumesc la fel! Si tu esti tot de partea bunului simt! La multi ani!!!

      Ștergere
  6. felicitari inimioara!Bine punctat!<3

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin