18.12.2012

Noutatile de iarna

 Pe raza administrativ teritorială a judeţului Bacău nu există blocaje pe drumurile naţionale la această oră, cu excepţia DN 2 F care are circulaţia restricţionată şi permisă doar pentru locuitorii din localităţile până la limita cu judeţul Vaslui, întrucât la Dragomireşti, drumul este închis, neputându-se circula nici spre Bârlad şi nici
spre Vaslui. S-a acţionat pe parcursul zilei cu 16 autospeciale cu răspânditor antiderapant şi lamă şi două UNIMOG-uri. Nu au fost evenimente rutiere deosebite.

Pe toate drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită. Circulaţia rămâne deocamdată întreruptă pe 3 drumuri judeţene pe care, în prezent, se lucrează astfel ca, până la sfârşitul zilei, drumurile în cauză să fie redate circulaţiei. Aceste drumuri sunt: - DJ 252H Buhusi - Runc - DJ 207 F Gura Văii - Pădureni - DJ 243 B Parincea – Vultureni Se acţionează la nivelul judeţului cu 13 auto cu răspânditor şi lamă, 7 încărcătoare frontale, un autogreder, 2 freze şi 2 UNIMOG-uri - pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant. In municipiile, oraşele şi comunele judeţului nu au fost semnalate probleme deosebite, se acţionează şi astăzi la curăţirea reţelelor stradale de zăpadă şi la îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, în special în zonele urbane.

 În ceea ce priveşte unităţile şcolare din judeţul Bacău, conform datelor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, în comuna Lipova, un număr de aproximativ 400 elevi de clasele V-VIII din 9 unităţi şcolare nu au frecventat cursurile datotită imposibilităţii profesorilor navetişti de a ajunge la şcoli, iar în comuna Odobeşti, sat Tisa Silvestri, a fost închisă o şcoală gimnazială în care învaţă aproximativ 150 elevi. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din cele 2 comune, cu sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a voluntarilor acţionează în prezent pentru deblocarea drumurilor comunale şi săteşti şi crearea condiţiilor pentru ca elevii să poată reîncepe cursurile mâine. In condiţiile scăderii accentuate a temperaturii - funcţionează cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost în municipiile şi oraşele judeţului, unde, până la această dată, 25 de persoane au beneficiat, în special pe timpul nopţii, de cazare, hrană şi asistenţă medicală. Dintre acestea, 21 de persoane în municipiul Bacău şi 4 în Moineşti. Nu au fost situaţii de persoane izolate sau blocate în trafic, în zonele afectate intervenindu-se cu echipaje ce au preluat cetăţenii care aveau nevoie de asistenţă medicală.

 În această noapte, în judeţul Bacău, se va acţiona cu toate utilajele Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Iaşi - Secţia Bacău, Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău şi ale Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pe toate drumurile din judeţ pentru degajarea zăpezii, în special pe tronsoanele de drum mai afectate. Echipajele de intervenţie ale SMURD, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, intervin operativ, în scopul salvării de persoane şi deblocării căilor de acces, iar Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, spitalele din judeţ preiau cetăţenii aflaţi în nevoie. Prefectul Claudiu-Octavian Şerban a solicitat echipelor de intervenţie ale E-ON Electrica şi E-ON Gaz, să acţioneze operativ în caz de avarii, pentru remedierea în cel mai scurt timp a problemelor de alimentare cu energie electrică sau termică. CET Bacău are asigurat necesarul de combustibil pentru alimentarea cu gaze naturale până în primăvară, în luna martie, în prezent nefiind probleme în acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin