11.11.2011

Se acorda bursele școlare. "Cine are carte are parte"! 2011

Luni, 14 noiembrie, 2011, debutează programul oficial de acordare a burselor școlare aferente semestrului al II-lea al anului școlar 2010 - 2011. valoarea totală a celor 3.033 de burse este de peste 900.000 lei. Anual, valoarea burselor școlare acordate de municipalitate este de peste 1.800.000 lei.

Pentru o mai mare a stimulare elevilor la învățătură și pentru implicarea acestora în acțiuni civic - culturale și sportive numărul de burse școlare acordate s-a mărit cu circa 50%. Cei 3.033 de bursieri reprezintă mai bine de 15% din totalul elevilor băcăuani.

Consider educația, sănătatea și religia extrem de importante de aceea prioritățile mele sunt îndreptate
în acest sens. Spitalul Municipal este aproape de finalizare, lucrările la Catedrala Înălțarea Domnului avansează, acestea fiind doar două repere pentru sănătate și religie. Acum acordăm, din nou, burse școlare. Am majorat numărul de burse școlare cu 50% pentru a crea o bază solidă, pentru a crește interesul pentru școală și pentru a stimula performanța, Să nu uităm aici și de Gala învățământului băcăuan, eveniment care a ajuns la a V-a ediție și care stimulează rezultatele de excepție ale elevilor olimpici și ale profesorilor băcăuani. Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Bursele municipale sunt împărțite după cum urmează:


1. Civic-culturale – 2/3 din total

a. Excelenţă – 100 lei/lună
b. Performanţă – 75 lei/lună
c. Merit – 50 lei/lună


2. Sportive – 1/3 din total (Liceul cu Program Sportiv – 2/3 din total)

a. Excelenţă – 100 lei/lună
b. Performanţă – 75 lei/lună
c. Merit – 50 lei/lună

Bursele şcolare acordate prin programul “Cine are carte are parte” au fost iniţiate în anul 2007 de către primarul Romeo Stavarache, pentru încurajarea performanţei la învaţătură, Bacăul fiind printre puținele orașe din țară care a adoptat măsuri concrete în acest sens.

5 comentarii:

  1. Incepand cu anul 2005 Consiliul local a acordat premii elevilor si cadrelor didactice pregatitoare, pt performantele la olimpiadele nationale si internationale- un lucru meritoriu, sa fie sustinuti,macar si prin sume sporadice, insa mai ales evidentiati acesti oameni care sunt modele pt mai multi.

    RăspundețiȘtergere
  2. la cei care au terminat in 2011 se mai dau burse oare?

    RăspundețiȘtergere
  3. se acorda si celor care fac dans sportiv?

    RăspundețiȘtergere
  4. baiatul meu face dans sportiv,de performanta are 12 ani ar putea sa ia bursa?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin