Sub egida acestui slogan, voluntarii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău vor trage un semnal de alarmă cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun. Voluntarii au gândit un flash mob - primul de acest fel organizat în Bacău - ca și alternativă la consumul de tutun și etnobotanice la care să participe un număr cât mai mare de tineri din Bacău. (joi, 17 - 11 - 2011, in fata Casei de Cultura Bacau, ora 14.)
Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, luna noiembrie, cu scopul de a atrage atenţia asupra
impactului pe care îl are fumatul în viaţa fumătorilor activi şi a fumătorilor pasivi, asupra sănătăţii acestora.
Agenţia Naţională Antidrog, ca instituţie cu rol integrator al politicilor publice antidrog, prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, foloseşte acest prilej pentru a iniţia campania de informare şi sensibilizare asupra riscurilor consumului de tutun, dar şi de promovare a prevederilor Convenţiei Cadru asupra Tutunului, campanie denumită generic “Să facem fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN!”.
Prin activităţile de informare asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă, ne vom adresa, în primul rîndul adolescenţilor şi tinerilor, categoria de vârstă mai vulnerabilă la consumul de tutun.
Astfel, la nivelul municipiului Bacău se vor desfăşura activităţi preventive de informare, educare, conştientizare asupra efectelor negative ale consumului activ şi pasiv de tutun, reunite sub egida proiectului „Fără tutun, fără fumat, fără etnobotanice!”. Sloganul proiectului inițiat de cei 30 de voluntari antidrog ai CPECA Bacău este sugestiv pentru activitatea inițială organizată de aceștia: ”Distracția ADEVĂRATĂ - Nu e (a) FUMATĂ!”
Vă invităm în data de 17 noiembrie 2011 - Ziua Naţională fără Tutun, începând cu orele 14.00 în Piaţa Tricolorului din Bacău, să vă alăturaţi acţiunilor iniţiate de CPECA Bacău, voluntarii CPECA Bacău, în colabrare cu Inspectoratul Şcolar Bacău, Consiliul Judeţean al Elevilor, Fundaţia de Sprijin Comunitar, Asociaţia pentru Prevenirea Adicţiei şi Comportamentului Adictiv şi Centrul Europe Direct. La activitatea organizată mâine, așteptăm un număr de aproximativ 800 de elevi, cadre didactice (din toate unitățile de învățământ din municipiul Bacău) voluntari, părinți, jurnaliști cetățeni interesați de sănătatea și viitorul copiilor și tinerilor din Bacău.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu