01.11.2011

La Imad

Credeti ca este posibil sa mancati sanatos la un fast-food? 

De aproximativ patru ani, Imad a venit in Bacau. Este bucatar libanez, lucreaza la un restaurant de lux din centrul orasului si are o bogata experienta prin bucatariile din Olanda, Austria, Germania, Liban, Dubai, etc.


Unii spun ca cea mai buna tochitura romaneasca au mancat-o de pe mana lui.

Nemultumit fiind de fast-foodurile locale, a decis sa-si deschida "visul libanez". O bucatarie specific libaneza, dar fara sa neglijeze si gusturile romanesti. Iar daca tot suntem in secolul vitezei, fast-food sa fie!


LA IMAD GASESTI si shwarma, pizza, si alte minuturi.

Diferenta o fac ingredientele si modul de preparare. Nu se folosesc sosuri gen ketchup, maioneza, ci condimente specific bucatariei orientale cumparate din magazine libaneze, iar cel mai important aspect este ca prepararea mancarii se face pe loc. De aceea se afla la granita dintre fast-food si restaurant…Chiar si carnea pentru burger se prepara in propria bucatarie.
Sosul de usturoi este delicios iar papilele gustative iti sunt starnite si de sosul de TAHINA.

Delicii

Cum desertul este nelipsit, poti servi o KASHTALIA, o crema de lapte cu banana, fistic, sirop de flori de portocale. N-ai sa fii dezamagit nici de freshuri precum AYRAN, preparat din iaurt menta si usturoi. Data viitoare am sa incerc si HUMMUSUL (pasta de naut, un fel de fasole)
Desi popularitatea sa este relativ noua, bucataria libaneza este extrem de veche si dateaza din timpurile pre-biblice.

N-ai sa gasesti carne de porc, ci de pui, vita sau de oaie. Publicul este unul diversificat, de la celebrii mancatori de shaorma (ce-ti mai place saorma, vorba aia:), pana la parinti cu copii. Nici comunitatea musulmana sau cei care au mai mancat in afara, nu neglijeaza aceast loc, pentru ca stiu sa faca diferenta.

Atmosfera e placuta, cu decoratiuni orientale iar in sala de mese te domina imaginea Beirutului de la 1888. Daca esti mai lenes si n-ai chef de iesit, vin ei la tine prin serviciile de delivering sau catering.

Iar daca esti mai pretentios, Imad se pricepe la orice. Meniurile sunt flexibile si poate prepara orice libanez. Asa acum va spuneam, bucataria libaneza imbina sofisticarea si subtilitatea bucatariilor europene cu ingredientele exotice din Orientul Mijlociu si Indepartat.

Gastronomia libaneza este ilustrarea perfecta a dietei mediteraneene, o bucatarie sanatoasa bazata pe o abundenta de fructe si legume.

Meniul il gasiti pe facebook. Sa aveti pofta!

Adresa La Imad : Bdul Unirii nr 15 .Langa Depozitul de calculatoare.

2 comentarii:

  1. ,,n-ai sa gasesti carne de porc,, ....meniul te contrazice.... pe la sfarsit gasesti...costite de porc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios! Jos pălăria!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin