04.11.2011

Premii pentru teatrul bacauan

Eleva ALEXANDRA SPATARU & regizorul Gheorghe Balint au castigat MARELE PREMIU & TROFEUL Festivalului national de teatru “RADU STANCA” Sebes 2011


Trupa PROSPERO de la Palatul copiilor Bacau a participat la finala editiei aIIa a Festivalului national de teatru pentru tineret “Radu Stanca” care a avut loc la Sebes in perioada 25-30 octombrie 2011. Festivalul “Radu Stanca” a reunit la Sebeş cele mai valoroase trupe de teatru din ţară, formate din
liceeni si studenti. Concursul de interpretare dramatică desfăşurat timp de două zile consecutive a fost o adevărată provocare, participanţii evoluand în faţa unui juriu excepţional prezidat de distinsa doamnă a teatrului romanesc Rodica Popescu-Bitănescu, alături de actriţia Amalia Pop de la Teatrul de Păpuşi “Prichindel” Alba Iulia şi de criticul de teatru şi film, Rareş Tileagă. Spectacolele s-au desfasurat pe scena Casei de Cultură a municipiului Sebeş, au facut sali pline si au constituit un adevarat regal teatral. Trupa”PROSPERO” a participat cu spectacolul “Te iubesc , tata…” de Mihaela Iancu , un “one woman show” Alexandra Spataru (eleva cl.aXIa, Colegiul national “V.Alecsandri”, in regia, scenografia si coloana sonora semnate de regizorul Gheorghe Balint. Regia tehnica, lumini si sunet : elevii Magda Sebestin & Radu Soica.

In finala festivalului au evoluat trupe din Cluj, Sebes, Mangalia si Bucuresti. În afara spectacolelor, trupele de teatru au participat la întâlniri cu membrii juriului, care au răspuns cu mare responsabilitate şi profesionalism întrebărilor, oferind sfaturi, sugestii şi idei legate de arta spectacolului. O lecţie “vie” de actorie a încheiat acest mini-maraton teatral : spectacolul “Nu-i rău”, text şi regie: Rodica Popescu-Bitănescu. Festivalul a fost organizat de Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş, Primăria şi Consiliul Local al municipiului Sebeş si Centrul Cultural “Lucian Blaga”.

In primul rand vreau sa o felicit public pe eleva Alexandra Spataru, care confirma premiul pentru “cea mai buna actrita” obtinut in primavara la festivalul national de teatru “VICEVERSA” Cluj. Talentata, delicata si fragila, Alexandra face, in continuare, pasi importanti pe spinosul drum al afirmarii profesionale. Juriul si sala arhiplina au aplaudat minute bune evolutia ei, multi dintre spectatori iesind cu lacrimi de emotie la finalul spectacolului. Eu si trupa aducem multumiri publice organizatorilor, care au reusit sa organizeze o manifestare culturala exceptionala, de un inalt nivel profesionist : prof. Tereza Candea – sufletul si “motorul” festivalului, prof. Nicolae Moga - directorul Colegiului national “ Lucian Blaga”, Radu Totoianu – directorul Centrului cultural “Lucian Blaga”, si nu in ultimul rand primarul Mugurel Sarbu si Consiliul local Sebes. Festivalul fost o sarbatoare a normalitatii si culturii intr-o tara care pare a nu-si gasi “directia” cea buna. Ne-a bucurat si a fost o placuta surpriza calitatea si felul de a fi al oamenilor din Sebes !!! Nu in ultimul rand multumesc directorului Palatului copiilor Bacau, prof. Radu Ghiciusca pentru spiritul sau tanar, dorinta si puterea de a ne ajuta in tot ceea ce face trupa Prospero. Nu am fi ajuns la Sebes fara ajutorul financiar al celor care ne iubesc : “mama” Mioara Iacob – Salonul de piane, Gabriela Ciubotariu si Maria Mamaludutu, a declarat Geo Balint:

 
Sunteti asteotati la TEATRUL VOSTRU !” Sambata 5 noiembrie ora 17.00 specatcol extraordinar :
“TE IUBESC, TATA…” – one woman show - ALEXANDRA SPATARU
Specatcolul face parte din stagiunea permanenta a trupei PROSPERO
si are loc in Sala studio “Prospero” 60 de locuri.
Rezervari si informatii la tel. 0753 505090

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin