04.11.2011

Tie iti pasa?

Incep cu o mica paranteza si spun ca am convingerea in continuare, ca rolul presei este de a educa si de a fi un indrumator spre dezvoltare. Ceea ce se intampla acum, este o deviere de la normalitate si o boala ce trebuie tratata.

Lumea se indreapta spre noi orizonturi, si cu pasi mici, am inceput si noi romanii, sa vedem mici semne de responsabiliate sociala. Incepem sa aruncam gunoiul selectiv, reducem consumul de energie ale aparatelor electronice si mai vedem pe etichete acele standarde ca calitate, prescurtate cu ISO. 


Conceptul de responsabilitate sociala este relativ nou la noi in tara, dar un "must-have" in occident.

Camera de Comert si Industrie Bacau, a dat o sansa celor carora le pasa, si a infiintat “Birouri de asistenta pentru promovarea Responsabilitatii Sociale a Intreprinderilor (RSI)” Recent a organizat  si o conferinta regionala impreuna cu Ana-Maria Paladus, expert RSI, de la Ecosistemi.

Au mai luat cuvantul Catalin Boghiu, formator RSI, Livia Mazza, expert Ecosistemi (RSI pentru consumul si productia durabile) si  Amariutei Catalina, ofiter RSI la CCI Bacau.


Conferinta a fost in intregime eco, cu papetarie din materiale reciclabile si chiar cocktailul a fost unul eco. Interesant!...

In urma cu un an, pe data de 1 noiembrie 2010, a fost lansat oficial, la Geneva, unul dintre cele mai
aşteptate standarde internaţionale ISO 26000, Guidance on social responsability care furnizează linii directoare privind responsabilitatea socială, atât pentru organizaţiile din sectorul privat, cât şi pentru cele din sectorul public.

Cu acea ocazie Rob Steel, Secretarul General al ISO, a afirmat: „Publicarea standardului ISO 26000 a fost aşteptată cu nerăbdare de organizaţii din întreaga lume, fie din sectorul privat, fie din sectorul public. A funcţiona într-un mod responsabil din punct de vedere social nu mai este de mult o opţiune. Aceasta a devenit o cerinţă a întregii societăţi. Ceea ce face ca standardul ISO 26000 să fie deosebit printre numeroasele iniţiative de responsabilitate socială deja existente, este că înglobează un adevărat consens internaţional asupra a ceea ce însemnă responsabilitatea socială şi care sunt subiectelor principale care trebuie avute în vedere la implementarea sistemului"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin