30.11.2011

Invitatie de Ziua Internationla a Voluntariatului

Bacauanii invitati sa fie voluntari!

Fundatia de Sprijin Comunitar in parteneriat cu Institutia Prefectului Bacau, organizeaza, cu ocazia Zilei Internationale a Voluntariatului (5 decembrie 2011), proiectul “Voluntar pentru o zi”. Astfel cei care sunt interesati sa fie voluntari pentru o zi, pot intra pe site-ul voluntarifsc.ro unde se pot inscrie la o activitate pusa la dispozitie de urmatoarele ONG-uri:

Asociatia de Tineret ONESTIN, Asociatia Repere, Habitat for Humanity Comanesti, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau, Centrul Daniel Bacau si Fundatia de Sprijin Comunitar. Obiectivul principal al acestui proiect este promovarea voluntariatului in randul persoanelor adulte din judetul Bacau.

“Vom invita in special liderii de opinie din institutiile publice pentru a oferi un exemplu de implicare comunitara concetatenilor nostri. In Anul European al Voluntariatului, de Ziua Internationala a Voluntariatului vrem sa convingem bacauanii ca spiritul civic este cheia dezvoltarii unei societati normale, moderne. Speram ca liderii institutiilor locale, oferind exemplul personal vor mobiliza cat mai multi bacauani sa imbratiseze haina voluntariatului.” (Gabriela Achihai, presedinte FSC).

Activitatile la care vor fi invitati sa ia parte pe 5 Decembrie cat mai multi bacauani sunt cat se poate de diverse, plecand de la sprijin la efectuarea temelor si activitati educative pentru copii si tineri defavorizati, sprijin material si moral pentru un batran imobilizat la domiciliu, pana la activitati de mentorat pentru tineri, constructie de locuinte pe santierele Habitat si o campanie impotriva consumului de droguri.
Voluntariatul contribuie la construirea unei identităţi înrădăcinată în valori împărtăşite de democraţie, solidaritate şi participare. Promovează înţelegerea reciprocă între oameni în societate stimulează cetăţenia activă şi responsabilă, care este un element central în idealurile societatii europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin