24.06.2013

Laboratorul de idei cu Institul Qvorum

Institutul European pentru Democraţie Participativă – Qvorum a organizat recent în Bacău, la Universitatea „Vasile Alecsandri” masa rotundă „Laboratorul de idei pentru orașul tău”, un demers care își propune să încurajeze cetățenii din diverse orașe ale României să dezbată și să elaboreze recomandări pentru autoritățile locale privind proiectele aflate în implementare sau care urmează sa fie implementate de administrația locală în comunitatea lor.

Proiectele și ideile din cadrul mesei rotunde Laboratorul de idei pentru Bacău sunt susținute de participanții la
programul de formare „Cum poți interacționa cu decidenții, care este rolul autorităților publice?”, organizat timp de o lună de zile de Institutul Qvorum în cadrul proiectului „Mecanisme eficiente de colaborare cu autoritățile publice”, cod SMIS 40105 cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013 – „Inovaţie în administraţie”.

După absolvirea programului de formare, în care cursanții au deprins cunoștințele necesare pentru o colaborare eficientă cu autoritățile publice locale și centrale, a fost rândul ca aceste abilități să fie aplicate într-un exercițiu practic în cadrul mesei rotunde.

 Participanții au lansat în discuție argumentele necesare implementării a două proiecte destinate petrecerii timpului liber pentru cetățenii orașului Bacău. Este vorba de modernizarea taberelor școlare din regiune sau realizarea unor trasee cicloturistice urbane. Rezultatul acestor discuții a fost ulterior dezbătut cu oficiali locali. A avut loc astfel un schimb de idei și bune practici despre cum se poate acționa transparent și eficient în implementarea și finanțarea proiectelor inițiate de cetățeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin