10.06.2013

Intalnire cu reprezentantii Amurco

 Joi, 6 iunie 2013, de la ora 10.00, salariații S.C. Amurco S.R.L. au pichetat Instituția Prefectului - județului Bacău, acțiune care s-a desfășurat simultan în toate orașele în care sunt combinate chimice și petrochimice. Subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu s-a întâlnit cu reprezentanții Confederației Naționale Sindicale ”Cartel Alfa”, ai Sindicatului Chimfert Bacău și ai Federației Sindicatului Liber din Chimie și Petrochimie, pe
tema prevederilor H.G. 22/2013 care reglementează creșterea prețului la gaz metan și ale Legii nr. 123/2012 a energiei și gazelor naturale.

 În urma discuțiilor purtate cu prefectul județului Bacău Claudiu-Octavian Șerban, au fost transmise 3 memorii către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor Publice în vederea identificării unor soluții viabile. Salariații societății Amurco, asemeni celorlalți salariați din domeniul chimic și petrochimic, sunt nemulțumiți de lipsa de reacție a forurilor centrale și au decis intensificarea protestelor. Astfel, pichetarea prefecturilor va continua și mâine, 7 iunie 2013 în orașele cu asemenea combinate, mari consumatoare de gaz metan, acțiuni urmate de pichetarea Guvernului în zilele de 11 și 12 iunie 2013. ”Nu avem intenție rea. Vrem să ne salvăm locurile de muncă. Nu ne-am primit salariile de trei luni. Nu vrem să fim asistați sociali. Vrem să muncim. Cerem Guvernului să amâne, așa cum știm că este posibil, aplicarea H.G. 22/2013, perioadă în care sperăm să identificăm împreună cu parlamentarii și guvernanții noștri, o soluție pentru salavarea noastră și a familiilor noastre, dar și a societăților producătoare de îngrășăminte chimice cu care să sprijinim agricultura românească fără a fi nevoiți să importăm”, președintele sindicatului Chimfert Bacău Gheorghe David, reprezentantul salariaților S.C. Amurco S.R.L.

Subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu a subliniat că interesul administrativ al conducerii Instituției Prefectului - județul Bacău este pentru Bacău și băcăuani: ”Toate demersurile noastre vor continua împreună cu dumneavoastră pentru soluționarea problemelor. Cred că demersurile acestea vor avea rezultate la întâlnirile de săptămâna viitoare pentru identificarea posibilităților de amânare a aplicării normelor legale ce afectează salariații și familiile acestora. De asemenea, vom întreprinde un demers comun către toți parlamentarii băcăuani, indiferent de culoarea politică, pentru a vedea și soluțiile identificate de ei. În următoarea ședință a Comisiei de Dialog social vom discuta împreună cu dumneavoastră rezultatele demersurilor din această perioadă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin