06.06.2013

FSC premiata in cadrul Galei Societatii Civile

 In cadrul celei de-a unsprezecea editii a Galei Societatii Civile, care a avut loc in data de 3 iunie, la Opera Nationala Bucuresti, au fost premiate si aplaudate cele mai bune proiecte si programe ale sectorului non-profit si neguvernamental din Romania. Castigatorii au fost alesi dintr-un total de 220 de proiecte inscrise in competitie, de catre un juriu format din 60 de personalitati si specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor. Fundatia de Sprijin Comunitar s-a inscris in competitie la categoria Campanii de Voluntariat cu proiectul Ingeri in halate albe. Proiectul organizatiei bacauane s-a clasat al treilea la o categorie
la care au fost inscrise in total 25 de proiecte. Proiectul inscris de Fundatia de Sprijin Comunitar inseamna o nesperata mana de ajutor pentru ingrijitoare, dar si un important sprijin pentru pacienti.

 La sectia de neurologie unde sunt internati in majoritate pacienti cu diverse grade de imobilitate si dependenta, 40 de tineri voluntari FSC isi dedica cateva ore in fiecare zi pentru a fi alaturi de bolnavi si ai ajuta sa se deplaseze, sa se hraneasca sau pur si simplu pentru a sta de vorba cu ei, a le citi si a le face suferinta mai usoara.

Voluntarii FSC ajuta ingrijitoarele spitalului in efectuarea unor manevre mai dificile sau chiar fac cumparaturi diverse pentru pacienti. Proiectul a insumat in 2012 un numar de 4160 de ore de voluntariat, 360 de pacienti asistati si 40 de voluntari implicati in echipe de pana la 5 voluntari zilnic. Pentru voluntari acest proiect a insemnat o importanta lectie de viata care i-a facut sa pretuiasca viata si sanatatea, sa devina mai responsabili fata de ei si cei din jur. Pentru cei 360 de bolnavi perioada de sedere in spital a fost mai usoara si au beneficiat de un ajutor nesperat si vital de multe ori.

Ii felicitam din nou pe inimosii tineri din departamentul de voluntari al FSC si suntem extrem de mandri ca eforturile lor au fost recunoscute si apreciate pe plan national. Ne bucuram ca proiectul inscris de organizatia noastra a urcat pe podiumul Galei Societatii Civile, alaturi de proiecte ample de voluntariat, unele cu acoperire internationala. Aceste recunoasteri sunt pentru noi puncte de reper referitoare la importanta si valoarea muncii pe care zi de zi voluntarii si angajatii FSC o depun. Mai mult decat atat ne bucuram ca FSC a reprezentat din nou cu onoare Bacaul si a demonstrat inca o data ca societatea civila locala este activa si implicata si initiaza proiecte care pot fi oricand modele de buna practica pentru orice alta comunitate din Romania!” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin