08.07.2010

Facultate de medicina la Bacau

Incepind cu anul universitar 2010-2011, tinerii bacauani, dar si cei din judetele invecinate vor avea posibilitatea de a studia medicina la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău. Astfel, cei interesati de o cariera in domeniul medical au sansa de a studia fara a mai fi nevoiti sa suporte costurile traiului intr-un centru universitar ca Bucuresti, Iasi sau Cluj.

Inscrierea are loc in perioada 12-18 iulie, iar candidatii urmeaza sa fie admisi in urma concursului ce va fi sustinut pe 21 iulie, data unica de concurs in invatamintul medical din Romania.

Dr. Adrian Cotirleţ, vicepresedintele Colegiului Medicilor Bacau, a anuntat intr-o conferinta de presa
ca in cadrul noului program de studii, desfasurat sub tutela Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” din Iasi, vor fi disponibile 170 de locuri, 20 finantate de la buget si 150 cu taxa. Programul se adreseaza atit absolventilor de liceu cu diploma de bacalaureat, cit si absolventilor de studii postliceale in domeniul medical. Pe parcursul celor patru ani de studii (sistem Bologna), studentii vor beneficia de aparatura pusa la dispozitie de Spitalele Judetean si Municipal Bacau, precum si de coordonarea si experienta cadrelor medicale din aceste spitale.

De aici

8 comentarii:

  1. raman uimita de stirea asta!!! studentii vor beneficia de aparatura pusa la dispozitie de Spitalele Judetean si Municipal Bacau, precum si de coordonarea si experienta cadrelor medicale din aceste spitale :))
    nu stiu cum s-a putut aproba asa ceva! e o bataie de joc. ce medici? spitalele din bucuresti sunt pline de bacauani care nu au incredere in sistemul sanitar si in interventiile chirurgicale din bc. doamne...

    RăspundețiȘtergere
  2. cine o sa predea? profesorii de la Gr.T.Popa din Iasi se vor deplasa pentru a sustine cursuri aici? pentru ca daca stagiul practic se poate efectua sub supravegherea unui medic specialist sau primar nu se poate spune acelasi lucru si despre cursuri. cursurile trebuiesc sustinute de profesori univ.
    absurd !

    RăspundețiȘtergere
  3. nu e facult de medicina,e facultate de asistenti medicali si moase...o mare pierdere de timp si bani...daca vrei cu adevarat sa ajungi asistent medical vino la Colegiul Mihai Eminescu la postliceala si ai sa vezi acolo stagiu calumea si invatat calumea...nu vrajeli si aburelii

    RăspundețiȘtergere
  4. in curand se va deschide facultate de medicina si la podu turcului. facem doctori la comanda. liceu exista acolo, diplome de bacalaureat la fel doar medici trebuie sa mai scolarizeze ca-n rest "avem ditati".

    RăspundețiȘtergere
  5. mai fara de-nteles site nu exista!la fel cum este site-ul despre asa zisa facultate de medicina la fel de neconcordant este si felul de a prezenta aceasta institutie!ce sa mai spunem... exact ca la romani!nimic despre admitere,nimic de taxe,nimic de cei care predau!SUNTETI VARZA!e normal sa nu se inscrie nimeni la aceasta maimutareala care se vrea a fi facultate!RUSINE NESIMTITILOR!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aici e site de stiri, nu al Facultatii de medicina. Pentru relatii suplimentare, adreseaza-te unde trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  7. stati linistiti!!!! e vb de o facultate ca atea altele din Romania, singurul scop fiind cel al obtinerii unei diplome......oricum marea majoritate a celor care se inscriu sunt asistenti medicali cu vechime care nu mai pot ocupa functiile de asistenti sefi fara aceasta diploma.......nu cred ca vor invata ceva mai mult decat stiu deja.....si auzisem de 8000ron/an....e strigator la cer.....in Bucuresti costul unui an de studii este de 4000ron/an. Ce nu se stie insa e ca NOI, MOLDOVENII SUNTEM MAI SPECIALI....VALOAREA MEA, VALOARE.....

    RăspundețiȘtergere
  8. Va este ciuda la TOTI!!!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin